• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zo kun je je iPhone sneller maken met 10 tips [2023]

Zo kun je je iPhone sneller maken met 10 tips [2023]

Voor het laatste geüpdatet in november 2023

iPhone is een ontzettend populaire telefoon die bekend staat om haar uitstekende functionaliteiten, het unieke design en het enorm fijne gebruiksgemak. Helaas is het ook algemeen bekend dat iPhones na verloop van tijd trager worden, wat kan leiden tot de nodige irritaties.

Er zijn verschillende factoren waardoor iPhones trager kunnen worden. Zo kan het liggen aan het aantal gedownloade apps, de hoeveelheid opgeslagen data, het batterijniveau van de iPhone etc.

Wij van TechNinja helpen je daarom graag bij het sneller maken van je iPhone. Om deze reden ontdek je in dit artikel 10 tips die je iPhone sneller maken!


Inhoudsopgave

Hoe kun je je iPhone sneller maken?

Zoals we al hebben aangegeven zijn er verschillende factoren waardoor je iPhone trager kan worden. In veel gevallen is een combinatie van verschillende factoren de reden dat je iPhone na verloop van tijd trager wordt. Je iPhone sneller maken kan daarom door verschillende maatregelen uit te proberen.

De beste en effectiefste manieren om je iPhone sneller te maken, hebben we in dit artikel voor je op een rijtje gezet. Aan de hand van 10 verschillende tips ontdek je gemakkelijk op welke manier je je iPhone weer sneller kunt maken:

10 tips voor het sneller maken van je iPhone!

10 tips voor het sneller maken van je iPhone!

Onderstaande tips zijn gemakkelijk uit te voeren en kunnen ervoor zorgen dat je iPhone weer zo snel is als dat hij voorheen ook was. We raden aan de tips van boven naar beneden uit te proberen, zodat je de maatregelen met die het minste kwaad kunnen als eerste uitvoert.

Werk daarom iedere tip af en controleer regelmatig of je iPhone alweer sneller werkt door apps te openen, je iPhone opnieuw op te starten en bepaalde handelingen uit te voeren die in het verleden zorgden voor een trage telefoon.

Tip 1. Update de software op je telefoon

Je kunt je iPhone dus op verschillende manieren sneller maken. Allereerst is het verstandig om regelmatig de software op je iPhone te updaten. Apple lanceert regelmatig updates met verbeteringen in de prestaties. 

Zorg ervoor dat je iPhone is bijgewerkt naar de recentste versie van iOS, zodat je kunt profiteren van de nieuwste optimalisaties en bugfixes. Vaak krijg je hiervan een melding waarna je kunt kiezen om de iPhone direct te updaten of dit op een later moment te laten gebeuren.

Tip 2. Verwijder ongebruikte apps

Een andere manier is door ongebruikte apps te verwijderen. Blader door je iPhone en verwijder alle apps die je niet meer gebruikt. Het verwijderen van ongebruikte apps kan niet alleen extra ruimte creëren, maar het kan ook de achtergrondprocessen verminderen die invloed kunnen hebben op de prestaties.

Denk wel altijd goed na voordat je zomaar een app verwijdert. Wanneer je een app verwijdert, verwijder je namelijk ook de opgeslagen gegevens. Hierdoor ben je bijvoorbeeld niet meer ingelogd of is de chatgeschiedenis niet meer beschikbaar wanneer je de app weer opnieuw downloadt.

Tip 3. Verminder widgets en meldingen

Widgets en meldingen kunnen nuttig zijn, maar ze kunnen ook veel bronnen van je systeem gebruiken en de snelheid van je iPhone verminderen. Je kunt onnodige widgets verwijderen en het aantal meldingen beperken om ervoor te zorgen dat je apparaat sneller reageert.

Onnodige widgets verwijder je gemakkelijk de widget ingedrukt te houden en vervolgens op verwijderen te klikken. Meldingen kun je gemakkelijk uitzetten door te navigeren naar instellingen > meldingen en vervolgens de meldingen te deactiveren die niet noodzakelijk zijn.

Tip 4. Verwijder regelmatig bestanden en cache

Een andere manier is door regelmatig bestanden en cache te verwijderen. Soms bewaren apps tijdelijke bestanden en cache, wat op den duur invloed kan hebben op de opslagruimte en prestaties.

Navigeer naar Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag en tik op 'Opschonen' om onnodige bestanden te verwijderen. Het resultaat merk je vaak al direct nadat je deze bestanden hebt opgeschoond.

Tip 5. Optimaliseer je opslagruimte

Om ruimte te besparen en ervoor te zorgen dat je apps soepel blijven werken, kun je de 'Optimaliseer opslag' functie inschakelen in de instellingen van je Foto's. Hierdoor wordt de grootte van je foto's en video's beperkt.

Vaak wordt de optimalisatie functie ook automatisch ingeschakeld wanneer je iPhone vol dreigt te worden. Het kan dus zo zijn dat deze functie al is ingeschakeld. In dat geval zal deze tip niet bijdragen aan het sneller maken van je iPhone.

Tip 6. Schakel de bewegingseffecten uit

iOS bevat prachtige animaties en overgangseffecten, maar ze kunnen de prestaties van oudere iPhone-modellen vertragen. Je iPhone sneller maken kan dus door de afweging te maken tussen mooie overgangseffecten of een snellere iPhone.

Om deze effecten te verminderen, kun je naar Instellingen gaan, vervolgens ga je naar Toegankelijkheid en daar selecteer je Beweging. Schakel de functie “Verminder beweging” in om de animaties te verminderen.

Tip 7. Herstart je iPhone

Een andere makkelijke manier om je iPhone sneller te maken, is door regelmatig je telefoon opnieuw op te starten. Door je iPhone opnieuw op te starten zorg je er voor dat alle processen worden afgesloten en opnieuw worden gestart. Dit kan mogelijke prestatieproblemen oplossen.

Het kan daarom altijd handig zijn om regelmatig je iPhone opnieuw op te starten zodat alle achtergrondprocessen worden beëindigd.

Tip 8. Schakel achtergrond-apps uit

Vaak blijven apps op de achtergrond actief wanneer ze niet volledig afgesloten zijn. Om dit te voorkomen kun je deze achtergrond apps weg swipen waardoor ze niet meer op de achtergrond actief zijn. 

Je kunt dit doen door dubbel te klikken op de homeknop (of omhoog te vegen vanaf de onderkant van je scherm). Vervolgens kun je alle apps weg swipen die je niet meer wilt gebruiken op dat moment om achtergrond verbruik te verminderen.

Tip 9. Reset de iPhone instellingen

Ook kun je proberen de instellingen van je iPhone te resetten. Dit kun je doen door te navigeren naar de Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel alle instellingen.

Op deze manier verwijder je niet de iPhone gegevens, maar worden de voorkeursinstellingen van je iPhone hersteld. We raden aan eerst de eerdere tips te proberen voordat je de iPhone instellingen reset om het gebruiksgemak te behouden. 

Tip 10. Zet iPhone naar fabrieksinstellingen

Is je iPhone na de eerder benoemde tips nog steeds traag? Dan kun je overwegen om je volledige iPhone te resetten naar fabrieksinstellingen. Belangrijk is om hiervoor een back-up te maken van je gegevens, omdat deze manier alle gegevens en instellingen zal wissen. 

Je kunt de iPhone naar fabrieksinstellingen zetten door te navigeren naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen. Ook voor deze tips geldt dat we aanraden eerst de eerdere tips te proberen voordat je je iPhone naar fabriekinstellingen zet.


Conclusie

Je iPhone sneller maken kan dus gemakkelijk door de eerder benoemde tips stuk voor stuk uit te voeren. Helaas kan het zo zijn dat ook na het uitvoeren van deze oplossingen je iPhone niet sneller wordt door ouderdom of andere problemen.

Telefoons (en dus ook iPhones) hebben een gemiddelde leeftijdsduur van 3 tot 4 jaar. Na deze periode kunnen er verschillende problemen optreden zoals het slechter worden van het batterijniveau, trager worden van de iPhone of het vaker vastlopen. Ook kunnen deze problemen natuurlijk al eerder ontstaan bij intensief gebruik.

Ga er daarom vanuit dat je na iedere periode van 3 tot 4 jaar toe bent aan een nieuwe telefoon. Vooral bij intensief gebruik raden we altijd aan een nieuwe iPhone te kopen in plaats van tweedehands in verband met de langere levensduur van nieuwe iPhones.


Veelgestelde vragen

Hoe komt het dat mijn iPhone zo traag is?

Er zijn verschillende redenen waarom iPhones trager kunnen worden. Zo kan de opslagcapaciteit van een iPhone te vol raken, maar ook kan het zo zijn dat een laag batterijniveau kan leiden tot een tragere iPhone. In ons artikel ontdek je hoe je je iPhone sneller kunt maken.

Hoe kan ik mijn iPhone sneller maken?

Je kunt je iPhone op verschillende manieren sneller maken. Van het verwijderen van onnodige apps tot het verminderen van widgets en bewegingsactiviteiten. In ons artikel ontdek je 10 tips die je kunt gebruiken om je iPhone sneller te maken.

Hoe kan ik mijn iPhone opschonen?

Om je iPhone op te schonen, kun je starten door apps die je niet gebruikt te verwijderen en oude foto's en video's te archiveren of te wissen. Verder is het aan te raden om tijdelijke bestanden en cachegegevens van apps op te ruimen. Dit kan gedaan worden via de instellingen door de specifieke apps te selecteren. Vergeet niet om ook oude berichten en notities op te ruimen om zo opslagruimte vrij te maken en de algehele prestaties van je iPhone te verbeteren.

NordVPN Christmas deal
NordVPN Christmas deal
NordVPN Christmas deal

Mark

Over de auteur

Hoi, ik ben Mark. Al jaren lang fascineer ik mij over de nieuwste technologische ontwikkelingen en kan ik mijzelf een echte techfreak noemen. Ook vind ik het ontzettend leuk om geïnteresseerden te voorzien van de juiste informatie met betrekking tot tech en mijn kennis te delen. Je zult mij daarom regelmatig op dit blog voorbij zien komen!

Gerelateerde artikelen:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>