• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe oud moet je zijn voor TikTok? Leeftijdsvereisten uitgelegd [2023]

Hoe oud moet je zijn voor TikTok? Leeftijdsvereisten uitgelegd [2023]

Voor het laatste geüpdatet in november 2023

Om TikTok te gebruiken, moeten gebruikers aan bepaalde criteria voldoen. Een van die criteria is de leeftijdsgrens. Veel mensen vragen zich af "hoe oud moet je zijn voor TikTok?".

Volgens de officiële regels van TikTok moeten gebruikers een bepaalde leeftijd zijn om een account te kunnen aanmaken. Dit is echter te omzeilen door een andere geboortedatum in te voeren.

Hoewel TikTok niet actief controleert of gebruikers liegen over hun leeftijd, kan het bedrijf accounts verwijderen als ze merken dat de gebruiker jonger is dan de minimale leeftijd.

Het is belangrijk om te weten dat TikTok restricties heeft ingesteld om kinderen onder deze leeftijd te beschermen. Zo moeten gebruikers hun volledige geboortedatum invoeren om te voorkomen dat ze een willekeurige leeftijd aanklikken. Meer over deze leeftijdsrestricties ontdek je in dit artikel!

ComputerComputer
ComputerComputer
ComputerComputer

Wat is de minimale leeftijd voor TikTok?

Hoe oud moet je voor TikTok zijn? Volgens de officiële richtlijnen van TikTok leeftijd moet je minimaal 13 jaar oud zijn om een account aan te maken en video's te posten. Dit is de minimumleeftijd die TikTok hanteert. Als je jonger bent dan 13 jaar kun je geen account aanmaken.

Als TikTok merkt dat je jonger bent dan 13 jaar, dan verwijderen ze je account. Het is dus niet toegestaan om als kind onder de 13 jaar TikTok te gebruiken.


Hoe oud moet je zijn voor TikTok?

TikTok is een populaire app die vooral onder jongeren enorm populair is. Maar hoe oud moet je zijn om TikTok te hebben?

Volgens de officiële richtlijnen van TikTok moet je minimaal 13 jaar oud zijn om een account aan te maken en video's te posten. Dit is de minimumleeftijd die TikTok hanteert. Als je jonger bent dan 13 jaar kun je geen account aanmaken.

Om te voorkomen dat kinderen onder de 13 jaar zich toch registreren, heeft TikTok een neutrale leeftijdsverificatie ingesteld volgens de industriestandaard. Mensen moeten hun volledige geboortedatum invoeren om te voorkomen dat ze een willekeurige leeftijd aanklikken.

Als TikTok merkt dat je jonger bent dan 13 jaar, dan verwijderen ze je account. Het is dus niet toegestaan om als kind onder de 13 jaar TikTok te gebruiken.

Tijdelijke actie: de TikTok masterclass van 'het influencer bureau' is tijdelijk afgeprijsd van 97 euro naar slechts 47 euro!!! Klik hier om gebruik te maken van deze actie en wordt een TikTok influencer!

Kinderen vanaf 16 jaar

Voor kinderen jonger dan 16 jaar heeft TikTok onlangs de privacy-instellingen aangepast. Zo worden accounts van personen jonger dan 16 jaar standaard op privé ingesteld. Dit betekent dat je volgverzoeken kunt goedkeuren of afwijzen en dat alleen goedgekeurde volgers je content kunnen bekijken.

Vanaf 16 jaar kunnen anderen je video's gebruiken om een duet of aanhechting (stitch) te maken. Vanaf 18 jaar kun je livestreamen en mag je gifts kopen, geven of krijgen.

Het is belangrijk om te weten dat het invullen van een valse geboortedatum niet is toegestaan en dat TikTok je account kan verwijderen als ze merken dat je liegt over je leeftijd.

Hoe oud moet je zijn voor TikTok?

Fun Fact: Dit is de gemiddelde TikTok leeftijd

Volgens een onderzoek van Comscore uit 2023 is de gemiddelde leeftijd van TikTok-gebruikers 24 jaar. De meest populaire leeftijdsgroep is 18-24 jaar, met een aandeel van 38,9%. Op de tweede plaats staat de leeftijdsgroep 25-34 jaar, met een aandeel van 32,4%. 

De gemiddelde leeftijd van TikTok-gebruikers is de afgelopen jaren gestegen. In 2020 was de gemiddelde leeftijd nog 22 jaar. Dit komt doordat TikTok steeds populairder wordt bij oudere gebruikers.

De leeftijdsverdeling van TikTok-gebruikers verschilt per land. In de Verenigde Staten is de gemiddelde leeftijd 26 jaar, in Indonesië 22 jaar en in Brazilië 20 jaar. Nederland doet mee met de meerderheid met een gemiddelde TikTok leeftijd van 24 jaar.


Hoe werkt TikTok?

TikTok is een populair socialmediaplatform waar gebruikers korte video's kunnen delen met hun volgers. Als je eenmaal een account hebt aangemaakt op TikTok, kun je beginnen met het maken van video's en het volgen van andere gebruikers. 

Je kunt je profiel aanpassen met een gebruikersnaam, profielfoto en bio. TikTok heeft ook een feed waar je de video's van de mensen die je volgt kunt bekijken. Naast het bekijken van video's, kun je ook reageren op video's, video's leuk vinden en video's delen met je eigen volgers.

TikTok heeft ook een functie genaamd "duet" waarmee je een video van een andere gebruiker kunt gebruiken om je eigen video te maken. Je kunt ook "stitch" gebruiken om een stukje uit een video van een andere gebruiker te gebruiken in je eigen video.

Verder heeft TikTok ook een livestream-functie waarmee gebruikers live video's kunnen maken en delen met hun volgers. Als je 18 jaar of ouder bent, kun je ook "gifts" kopen, geven of krijgen tijdens een livestream. Om de veiligheid van gebruikers te waarborgen, heeft TikTok een aantal beveiligingsfuncties. 

Accounts van gebruikers jonger dan 18 jaar zijn standaard ingesteld op privé, wat betekent dat alleen gebruikers die de account-eigenaar goedkeurt als volger de video's kunnen bekijken. TikTok heeft ook "Family Pairing", waarmee ouders de accounts van hun kinderen kunnen beheren en beperkingen kunnen instellen op het gebruik van de app.

Als je besluit dat je je TikTok-account wilt verwijderen, kun je dit doen via de app-instellingen. Het is belangrijk om te onthouden dat het verwijderen van je account al je video's en andere content zal verwijderen die je hebt geüpload naar de app.

Dit vind je misschien ook interessant: Op deze manieren kun je geld verdienen met TikTok!


Tiktok en privacy

TikTok is een populaire app onder jongeren en heeft de aandacht getrokken vanwege zorgen over de privacy van gebruikers. De app heeft echter verschillende privacy-instellingen waarmee gebruikers hun account kunnen beheren en hun gegevens kunnen beschermen.

Een belangrijke stap die TikTok heeft genomen om de privacy van jonge gebruikers te beschermen, is het instellen van privé-accounts voor gebruikers jonger dan 16 jaar. Dit betekent dat alleen mensen die zijn goedgekeurd door de gebruiker, de video's van de gebruiker kunnen bekijken. Bovendien kunnen alleen vrienden of niemand reacties plaatsen bij video's van 13- tot 15-jarigen.

Gebruikers kunnen ook hun accountinstellingen aanpassen om hun privacy te verbeteren. Zo kunnen ze ervoor kiezen om hun account openbaar of privé te maken en kunnen ze bepalen wie hun video's kan bekijken en wie op hun video's kan reageren. Gebruikers kunnen ook hun profielinformatie bewerken en bepalen welke informatie openbaar wordt weergegeven.

Het is belangrijk om te weten dat TikTok gegevens verzamelt over gebruikers en hun activiteiten op de app. Deze gegevens worden gebruikt om de app te verbeteren en om gerichte advertenties te tonen. Gebruikers kunnen echter ervoor kiezen om hun gegevens te beperken door hun privacy-instellingen aan te passen en door geen persoonlijke informatie te delen op de app.

Hoewel TikTok verschillende privacy-instellingen biedt, zijn er nog steeds gevaren verbonden aan het gebruik van de app. Gebruikers moeten zich bewust zijn van de risico's en voorzichtig zijn bij het delen van persoonlijke informatie en het communiceren met andere gebruikers. Het is ook belangrijk om de app alleen te downloaden van betrouwbare bronnen en om ervoor te zorgen dat de app regelmatig wordt bijgewerkt om beveiligingsproblemen te voorkomen.

In het algemeen is het belangrijk om de privacy-instellingen van TikTok te begrijpen en aan te passen om uw gegevens te beschermen en veilig te blijven tijdens het gebruik van de app.


Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd mag je TikTok gebruiken?

TikTok is een app die voornamelijk gericht is op tieners en jongeren. De minimale leeftijd om de app te gebruiken is 13 jaar. Dit is ingesteld om ervoor te zorgen dat de privacy van jonge kinderen wordt beschermd en om te voldoen aan de wetgeving inzake gegevensbescherming.

Hoe oud moet je zijn om een TikTok-account aan te maken?

Om een TikTok-account aan te maken, moet je minimaal 13 jaar oud zijn. Dit is de minimumleeftijd die is vastgesteld door TikTok om te voldoen aan de wetgeving inzake gegevensbescherming.

Wat betekent POV op social media?

Kinderen jonger dan 13 jaar mogen geen TikTok-account hebben. Dit is om de privacy van jonge kinderen te beschermen en om te voldoen aan de wetgeving inzake gegevensbescherming. Als kinderen jonger dan 13 jaar toch proberen om een account aan te maken, kan TikTok het account verwijderen.

Wat zijn de gevaren van TikTok voor kinderen?

Net als bij andere sociale media-apps zijn er enkele risico's verbonden aan het gebruik van TikTok. Kinderen kunnen bijvoorbeeld worden blootgesteld aan ongepaste inhoud of kunnen worden benaderd door vreemden. Het is belangrijk dat ouders en verzorgers hun kinderen begeleiden bij het gebruik van TikTok en dat ze zich bewust zijn van de risico's.

Hoe kun je de leeftijd op TikTok aanpassen?

Als je je leeftijd op TikTok wilt aanpassen, moet je naar de instellingen van je account gaan en je geboortedatum wijzigen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat je nog steeds minimaal 13 jaar oud moet zijn om de app te gebruiken.

Is er een TikTok-leeftijdsbewijs nodig om de app te gebruiken?

Er is geen TikTok-leeftijdsbewijs nodig om de app te gebruiken. TikTok vraagt gebruikers om hun geboortedatum in te voeren om te controleren of ze ouder zijn dan 13 jaar, maar er is geen verificatieproces om de leeftijd van gebruikers te controleren.

Het is belangrijk dat ouders en verzorgers hun kinderen begeleiden bij het gebruik van TikTok en dat ze zich bewust zijn van de risico's.

NordVPN Christmas deal
NordVPN Christmas deal
NordVPN Christmas deal

Mark

Over de auteur

Hoi, ik ben Mark. Al jaren lang fascineer ik mij over de nieuwste technologische ontwikkelingen en kan ik mijzelf een echte techfreak noemen. Ook vind ik het ontzettend leuk om geïnteresseerden te voorzien van de juiste informatie met betrekking tot tech en mijn kennis te delen. Je zult mij daarom regelmatig op dit blog voorbij zien komen!

Gerelateerde artikelen:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>