• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • GoPro Hero 12 Black Review: Alles wat je moet weten! [2023]

GoPro Hero 12 Black Review: Alles wat je moet weten! [2023]

Voor het laatste geüpdatet in november 2023

GoPro heeft de lat opnieuw hoger gelegd met de lancering van de nieuwe GoPro HERO 12 Black-camera, samen met het baanbrekende Max Lens Mod 2.0-accessoire. Deze nieuwste vlaggenschipcamera is ontworpen om zowel professionele als casual gebruikers tevreden te stellen met een reeks indrukwekkende functies en verbeteringen. Laten we eens kijken naar wat we tot nu toe weten over deze opwindende release.


De GoPro Hero 12 Black: Een Flagship camera met verbeterde prestaties

De nieuwe GoPro HERO 12 Black wordt geleverd met een adviesprijs van $ 399,99 en bouwt voort op het baanbrekende succes van zijn voorganger. Een van de meest opvallende verbeteringen is de mogelijkheid om tot 2x langere opnametijden te bereiken dankzij een herontworpen energiebeheersysteem.

Dit betekent dat gebruikers meer tijd kunnen besteden aan het vastleggen van hun avonturen zonder zich zorgen te hoeven maken over het opladen van de batterij.


Verbluffende videoresolutie en HDR

Een ander kenmerk dat meteen in het oog springt, is de verbluffende videokwaliteit van de GoPro HERO 12 Black. Met ondersteuning voor 5.3K en 4K HDR-video biedt deze camera adembenemende beelden met een ongeëvenaarde helderheid en levendigheid. Of je nu actiesporten filmt of gewoon herinneringen wilt vastleggen in de best mogelijke kwaliteit, de GoPro HERO 12 Black staat garant voor verbluffende resultaten.

Verbluffende Videoresolutie en HDR

Draadloze Audio-ondersteuning

Een opwindende toevoeging voor audiofielen is de draadloze audio-ondersteuning van de GoPro HERO 12 Black. Je kunt nu eenvoudig draadloze Bluetooth®-audioapparaten, zoals Apple AirPods, koppelen aan de camera. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor vloggen, commentaar geven op je video's en het uitgeven van spraakopdrachten om je HERO 12 Black vanaf een afstand te bedienen.


Verbeterde Video Stabilisatie

GoPro heeft de HyperSmooth-stabilisatietechnologie naar een hoger niveau getild met HyperSmooth 6.0. Deze verbeterde stabilisatie zorgt voor vloeiende en scherpe opnamen, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Het is de perfecte metgezel voor avonturiers die willen dat hun video's er professioneel uitzien zonder de noodzaak van dure stabilisatieapparatuur.

Verbeterde Video Stabilisatie

Max Lens Mod 2.0: Verander je Perspectief

Een van de meest opwindende toevoegingen aan de GoPro HERO 12 Black-ervaring is de Max Lens Mod 2.0-accessoire. Met dit accessoire kun je genieten van een ongeëvenaarde gezichtshoek van 177 graden bij 4K-resolutie en 60 frames per seconde. Hierdoor kun je video's en foto's vastleggen met een nieuw perspectief dat tot nu toe buiten bereik was.

De Max Lens Mod 2.0 biedt drie gezichtsveldinstellingen: Max Wide, Max SuperView en de nieuwe Max HyperView, die een hyper-immersieve ervaring biedt. Deze accessoire maakt optimaal gebruik van de extra grote 8:7-sensor van de HERO 12 Black, waardoor je perspectieven kunt vastleggen die 36% breder zijn bij het maken van breedbeeldvideo's en 48% hoger bij het vastleggen van verticale video's in vergelijking met de standaardlens van de HERO 12 Black.

Deze ongeëvenaarde groothoekperspectieven zijn ideaal voor het vastleggen van allerlei soorten scènes, van actiesporten tot natuurlijke landschappen. Bovendien is de Max Lens Mod 2.0 voorzien van glas dat 2x krasbestendiger is dan zijn voorganger en een duurzame hydrofobe lenscoating die waterdruppels afstoot, zodat je zonder zorgen kunt filmen, zelfs in natte omstandigheden.

Misschien ook interessant: GoPro Hero 11 Black review


Voor Professionals: Timecode Sync en GP-Log met LUTs

Voor professionele videografen biedt de GoPro HERO 12 Black enkele krachtige functies die de workflow aanzienlijk verbeteren. Het is nu mogelijk om meerdere GoPro HERO 12 Black-camera's te synchroniseren met behulp van timecode, wat van pas komt bij het maken van complexe scènes met meerdere camera's. Het elimineert de noodzaak voor tijdrovende handmatige synchronisatie tijdens de postproductie.

Een andere functie die professionals zullen waarderen, is de GP-Log met beschikbare Look Up Tables (LUTs). Dit geeft je volledige controle over de kleurgradatie tijdens de nabewerking, waardoor je je video's de gewenste uitstraling kunt geven. Het stelt je in staat om de kleuren aan te passen aan je visie en het eindresultaat naar een hoger niveau te tillen.


De Quik Desktop-app: Bewerken was nog nooit zo eenvoudig

GoPro heeft ook aangekondigd dat de Quik Desktop-app exclusief beschikbaar zal zijn voor GoPro-abonnees. Deze app brengt de snelheid en het gemak van de mobiele app naar je computer, met extra functies die specifiek zijn ontworpen voor desktopgebruik. Hiermee kun je moeiteloos video's bewerken en delen met behulp van de kracht van je pc of Mac.

Een van de meest indrukwekkende aspecten van de Quik Desktop-app is de naadloze synchronisatie met de mobiele app. Dit betekent dat je een bewerkingsproject kunt starten op je telefoon en vervolgens moeiteloos kunt overschakelen naar je computer om verder te werken. Het bespaart tijd en maakt de workflow efficiënter dan ooit tevoren.

De Quik Desktop-app zal beschikbaar zijn voor Mac-gebruikers vanaf 1 november 2023 en voor Windows-gebruikers in de zomer van 2024.


Gebruiksvriendelijke bediening en interface

De HERO 12 Black is ontworpen met zowel professionals als casual gebruikers in gedachten. Voor degenen die op zoek zijn naar maximale eenvoud, biedt de camera een bijgewerkte gebruikersinterface met vereenvoudigde bedieningselementen. Hiermee kunnen gebruikers moeiteloos door de instellingen bladeren en snel aan de slag gaan met opnemen.

Gebruiksvriendelijke bediening en interface

Een opvallende toevoeging aan de GoPro HERO 12 Black is de nieuwe Vertical Capture Mode. Hiermee kun je verticale video's vastleggen met een 9:16-beeldverhouding, zelfs wanneer de camera horizontaal is gemonteerd. Dit is ideaal voor het direct delen van video's op socialmediaplatforms die verticale weergave ondersteunen.


Nachtmodus en krachtige hulpmiddelen

Voor creatieve geesten biedt de GoPro HERO 12 Black een reeks krachtige functies. De nachtmodus stelt je in staat om verbluffende beelden vast te leggen met stilstaande beelden, waaronder Light Painting, Vehicle Light Trails en Star Trails. Deze functies maken het eenvoudig om professionele opnamen te maken met slechts één druk op de knop.

De camera wordt ook geleverd met nieuwe Power Tools, waaronder Interval Photo. Hiermee kun je foto's maken met vaste intervallen, variërend van elke 0,5 seconde tot elke 120 seconden. Dit opent de deur naar creatieve time-lapse en intervalopnamen.


Onbeperkte back-up en cloudopslag

Voor GoPro-abonnees biedt de GoPro HERO 12 Black de mogelijkheid voor automatische back-up naar de GoPro-cloud tijdens het opladen van de camera. Hierdoor hoef je je nooit zorgen te maken over het verliezen van waardevolle beelden. Bovendien ontvang je automatisch een hoogtepuntvideo na voltooiing van de upload.

Er is geen limiet aan de hoeveelheid GoPro-beeldmateriaal die je naar je GoPro-cloudaccount kunt uploaden, en alle beelden worden opgeslagen in hun oorspronkelijke kwaliteit, zodat je herinneringen kunt bewaren zonder compromissen.


Robuust en duurzaam ontwerp

Net als zijn voorgangers is de GoPro HERO 12 Black gebouwd om bestand te zijn tegen avontuurlijke omstandigheden. De camera is waterdicht tot 33 voet zonder extra behuizing, waardoor je zonder zorgen onderwateropnamen kunt maken. Bovendien is de GoPro HERO 12 Black ontworpen om stoten en stoten te weerstaan, wat betekent dat hij bestand is tegen ruw gebruik.

GoPro-abonnees profiteren ook van het "no questions asked" vervangingsbeleid voor beschadigde camera's. Dit betekent dat als je camera ooit beschadigd raakt tijdens je avonturen, GoPro ervoor zal zorgen dat je snel weer aan de slag kunt.

Robuust en duurzaam ontwerp

Nieuwe extension pole en waterdichte afstandsbediening

Als klap op de vuurpijl heeft GoPro aangekondigd dat ze een nieuwe 48-inch lange extension pole lanceren die inklapbaar is tot slechts 10 inch. Deze pole is ontworpen om te werken met de nieuwe 1/4-20 bevestigingsdraad van de GoPro HERO 12 Black en is compatibel met alle GoPro-camera's.

Wat deze extension pole nog specialer maakt, is de meegeleverde afneembare, draagbare en waterdichte bluetooth®afstandsbediening. Hiermee kun je eenvoudig de sluiter van je HERO 12 Black bedienen, zelfs wanneer de pole volledig is uitgeschoven. Deze handige afstandsbediening is compatibel met de GoPro HERO 12 Black, GoPro HERO 11 Black, GoPro HERO 11 Black Mini en GoPro HERO 10 Black.

De gloednieuwe Extension Pole + Waterdichte Afstandsbediening zal beschikbaar zijn vanaf oktober 2023.


Wereldwijde Beschikbaarheid

De GoPro HERO 12 Black heeft een adviesprijs van $ 399,99 en de Max Lens Mod 2.0 is beschikbaar voor $ 99,99. Beide producten zijn beschikbaar bij Coolblue. Voor degenen die op zoek zijn naar een nog uitgebreidere ervaring, is er ook de HERO 12 Black Creator Edition, beschikbaar voor $ 599,99.


Stel je vragen aan GoPro!

Voor degenen die meer willen weten over de HERO 12 Black en Max Lens Mod 2.0, organiseert GoPro een exclusief "Ask Me Anything" virtueel evenement op 7 september 2023. Dit evenement is alleen toegankelijk voor GoPro-abonnees en biedt de kans om je vragen rechtstreeks aan het GoPro-team te stellen.

Kortom, de nieuwe GoPro HERO 12 Black en Max Lens Mod 2.0 beloven opwindende mogelijkheden voor zowel professionele als casual gebruikers. Met verbeterde prestaties, verbluffende videokwaliteit en een scala aan handige functies, zullen deze camera's ongetwijfeld de norm stellen voor actiecamera's.

We kijken ernaar uit om meer te leren over deze opwindende release en hoe deze de manier waarop we onze avonturen vastleggen en delen, zal veranderen. Blijf op de hoogte voor meer updates en reviews wanneer de camera's beschikbaar komen!


Veelgestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste verbeteringen ten opzichte van de vorige GoPro-modellen?

De GoPro Hero 12 Black biedt verschillende opvallende verbeteringen, waaronder tot 2x langere opnametijden dankzij een herontworpen energiebeheersysteem, verbluffende HDR-video in 5,3K en 4K-resolutie, ondersteuning voor draadloze audio met Apple AirPods en andere Bluetooth-apparaten, verbeterde HyperSmooth 6.0-videostabilisatie en de introductie van nieuwe functies zoals de Max Lens Mod 2.0 voor een breder gezichtsveld.

Is de GoPro Hero 12 Black geschikt voor zowel professionele als casual gebruikers?

Ja, de GoPro Hero 12 Black is ontworpen om zowel professionele als casual gebruikers aan te spreken. Het biedt geavanceerde functies zoals GP-Log met beschikbare Look Up Tables (LUTs) voor professionele kleurcorrectie en draadloze tijdcode-synchronisatie voor multi-camera bewerking. Tegelijkertijd heeft het een gebruiksvriendelijke interface met vereenvoudigde bedieningselementen en een nieuwe Vertical Capture Mode, waardoor casual gebruikers gemakkelijk verticale video's kunnen maken voor sociale media.

NordVPN Christmas deal
NordVPN Christmas deal
NordVPN Christmas deal

Mark

Over de auteur

Hoi, ik ben Mark. Al jaren lang fascineer ik mij over de nieuwste technologische ontwikkelingen en kan ik mijzelf een echte techfreak noemen. Ook vind ik het ontzettend leuk om geïnteresseerden te voorzien van de juiste informatie met betrekking tot tech en mijn kennis te delen. Je zult mij daarom regelmatig op dit blog voorbij zien komen!

Gerelateerde artikelen:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>