Beste Smartwatches Van 2020 In Één Overzicht

Hoewel smartwatches al heel lang bestaan, zijn ze in de afgelopen jaren pas echt populair geworden. Met bedrijven zoals Samsung, Apple, Asus, Huawei en diverse anderen wordt er dag en nacht gewerkt om de horloges te verbeteren en maken ze de beste smartwatch telkens een stukje beter.

Temidden van dit alles ligt de denkrichting van de meeste consumenten nog vast, die nog steeds geloven dat de traditionele, analoge horloges veel beter zijn, puur omdat ze met grote precisie en perfectie zijn gemaakt. Dit heeft geleid tot talloze debatten over hoe smartwatches niet zouden moeten bestaan, of worden beschouwd als vloeken van het normale polshorloge-concept.

Maar toch, voor de mensen die wat meer zoeken achter een horloge, zoals een GPS functie of sportfuncties, hebben wij deze gids ontwikkeld waarin wij de keuze voor de beste smartwatch zullen uitleggen.

Beste smartwatches op een rij

Tijdens dit onderzoek naar de beste smartwatch hebben wij gekeken naar beide smartwatches voor iOS en Android. We hebben gekeken naar functionaliteit, prijs, waterdichtheid, gewicht en nog veel meer. Hieronder staan de bekeken exemplaren samengevat, waarop we vervolgens dieper in gaan.

NaamGewichtOS 
Apple Watch Series 430-37 gramiOSBekijk product
Samsung Galaxy Watch49-63 gramiOS/AndroidBekijk product
Fitbit Versa37 gramiOS/AndroidBekijk product

1. Apple Watch Series 4 – beste iOS smartwatch

apple watch series 4 - beste ios smartwatch

We starten deze top tien met mijn favoriet; de Apple Watch Series 4, beschikbaar in de maten 40mm en 44mm. Zoals u van Apple verwacht is ook dit accessoire erg prijzig, maar dat is hij zeker waard.

Deze smartwatch bevat een ingebouwd OLED scherm met een diagonaal van 4cm, inclusief touchscreen en een kleuren scherm. Hij bevat een waterdichtheid (ATM-classificering) van 5, wat inhoudt dat u hem om kan houden tijdens het zwemmen en douchen. Daarnaast bevat dit horloge een maximale accu/batterijduur van 18 uur, wat vergeleken met andere smartwatches niet aan de hoge kant ligt.

Op dit horloge is het mogelijk om apps te installeren, daarnaast is hij zelfs compatibel met Google Maps, Mail en Spotify. U kunt hierdoor bijvoorbeeld via uw smartwatch de muziek bedienen die u aan het luisteren bent op uw mobiele telefoon.

Wat deze smartwatch erg interessant maakt zijn de ingebouwde hartslagsensor, GPS-sensor en overige sensoren zoals een kompas en versnellingsmeter.

2. Samsung Galaxy Watch – beste Android smartwatch

beste android smartwatch

Op de tweede positie in deze top tien van beste smartwatches staat de Samsung Galaxy Watch, wat gelijk de beste keuze is voor de lezers met een Android telefoon. Dit horloge is beschikbaar in verschillende kleuren en in twee verschillende maten, namelijk 42mm en 46mm.

De Samsung Galaxy Watch bevat een ingebouwd AMOLED scherm met een diagonaal van 3cm. Hij is uitgerust met een touchscreen, altijd-aan display en een kleurenscherm. Net als de eerder benoemde Apple Watch Series 4 kan er met dit horloge gedoucht en gezwommen worden.

Een groot pluspunt van deze smartwatch is dat hij een maximale accuduur heeft van 4 dagen, dit wordt ook vaak vernoemd in positieve reviews. Bij het merk Samsung zou je denken dat deze smartwatch alleen te gebruiken is met Android apparaten, maar hij is ook compatibel met iOS devices zoals een iPhone.

Ook op dit bluetooth horloge is het mogelijk om zelf apps te installeren, hij is compatibel met Google Maps, Spotify en Strava. Meldingen van uw smartphone, zoals ontvangen berichten en caller ID, worden ook weergegeven op uw slimme horloge.

De Samsung Galaxy Watch bevat een ingebouwde polssensor om uw hartslag te meten, een ingebouwde GPS-ontvanger en nog meer sensoren zoals een hoogtemeter, kompas en gyroscoop.

3. Fitbit Versa – Aanrader voor fitness liefhebbers

fitbit versa

De Fitbit Versa is dé smartwatch die u moet hebben als u van fitness of een andere sport houdt. Dit horloge meet bijna alles; van uw hartslag tot de dagelijkse stappen die u loopt, en van slaapritme tot de dagelijks verbrande calorieën.

Met een gewicht van 37 gram is de Fitbit Versa aan de lichte kant. Één van zijn grootste pluspunten is de accu, deze gaat tot 120 uur mee wat heel erg goed is voor een smartwatch. Een aantal van de interessante functionaliteiten die dit horloge bevat zijn een ingebouwde polssensor voor het meten van uw hartslag en een hoogtemeter. Daarnaast bevat het enorm veel functionaliteiten die met gezondheid te maken hebben; bewegingsherinnering, stappendoel, caloriemeting, waterinname bijhouden, slaapduur, slaapkwaliteit en nog veel meer.

De app-selectie is niet zo indrukwekkend als op de Apple Watch, maar de uitstekende Fitbit-app is alles wat u nodig heeft. Het toont meldingen van uw telefoon in basisvorm en werkt met Android en iOS, wat een andere reden is waarom u niet voor Apple’s smartwatch zou kunnen kiezen.

Kort gezegd; bent u een fitness-fanaat en wilt u een goede smartwatch? Dan is dit een geweldige keuze voor u.

Het kiezen van de beste smartwatch

Functies zoals hartslagmonitors en talloze andere sensoren hebben hun weg gevonden naar de smartwatches, waardoor ze de draagbare ervaring echt kunnen transformeren in iets beters en veelzijdiger tegelijk. Helaas wordt het door het grote aanbod telkens moeilijker voor de consument om een goede smartwatch te kiezen.

Omdat de markt op dit moment vol zit met smartwatches van allerlei soort, hebben we het op ons genomen om een ​​kijkje te nemen naar de beste smartwatches die u kunt kopen voor beide iOS en Android, maar eerst gaan we kijken naar enkele van de belangrijke informatie over de smartwatches.

Compatibiliteit

Er zijn meerdere soorten smartwatches, dus let goed op dat u er één kiest die ook te gebruiken is met uw apparaat.. Apple horloges werken bijvoorbeeld alleen met iPhones, en Android smartwatches werken alleen met Android apparaten. Let hier dus goed op om een miskoop te voorkomen, wij zullen per smartwatch in onze top tien ook vertellen voor welk soort gebruiker hij bestemd is.

Apps op het horloge

Neem een kijkje naar de beschikbare apps voor het horloge en doe ook wat onderzoek naar de klantbeoordelingen. Veel van de aantrekkingskracht van een smartwatch komt neer op welke apps het kan ondersteunen en wat het ermee kan doen, dus zorg ervoor dat degene die u krijgt overeenkomt met al uw verwachtingen.

Fitness-tracking

Bent u een persoon waarvoor het bijhouden van activiteiten of fitnessen belangrijk is? Let er dan goed op dat de smartwatch fitness-tracking bevat, hiermee kunt u bijvoorbeeld uw stappen tellen die u dagelijks loopt of kijken hoeveel calorieën u gisteren hebt verbrand.

Levensduur van de batterij

De levensduur van de batterij van een smartwatch kan heel erg verschillen. Deze kan variëren van enkele dagen tot enkele maanden. Veel ervan hangt af van de functies. Een goed voorbeeld hiervan is de GPS of hartslagfuncties, deze zullen de batterij namelijk sneller verbruiken.. Doe wat controle op zowel de geadverteerde levensduur van de batterij en wat echte klanten zeggen over hoe lang het duurt, veel bedrijven adverteren namelijk de levensduur als hij stil staat.

Ontwerp

Voor veel consumenten is het ontwerp en de stijl van de smartwatch de belangrijkste factor in hun selectie. Veel smartwatches zien er net zo uit als een normaal horloge. Sommige zijn sportief, en sommige zijn strak. Houd rekening met het ontwerp en de interface van het scherm wanneer u beslist – niet alleen het algemene uiterlijk ervan. Een mooi horloge zal een slecht beeldscherm of knoppen die niet goed te bedienen zijn niet goedmaken.

Reacties

  1. Avatar
    • Remco Bravenboer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *