6 Manieren om Gratis meer Instagram Volgers te Krijgen

Het is geen geheim dat mensen die veel Instagram volgers hebben zich online erg succesvol voelen. Als u diegene bent die iedere dag Googled op zoekwoorden zoals “free instagram followers” of “gratis instagram volgers” dan zult u veel aan dit artikel hebben. Wij zullen u een aantal manieren vertellen hoe u gratis meer volgers kunt krijgen op Instagram zonder daar veel moeite voor te doen.

Waarschuwing: Er zijn tegenwoordig veel websites die gratis instagram volgers aanbieden, deze bevatten echter vaak een vorm van oplichting. Zo vragen sommige naar de gegevens van uw Instagram account, geef deze nooit want u zult uw account niet meer terug zien. Daarnaast wordt er soms gevraagd naar een ‘menselijke verificatie’ waarbij u apps moet downloaden om te bevestigen dat u een mens bent. Doe dit niet want hun ontvangen hier geld voor en u zult er niets voor terugkrijgen, die zogenaamde ‘instagram hack’ zal niet werken.

Gratis meer volgers krijgen op Instagram

gratis instagram volgers

Als u tot hier bent gekomen bent u vast geïnteresseerd genoeg om onze tips te ontvangen en uw Instagram account bekend te maken. De onderstaande tips staan niet op een bepaalde volgorde van slecht naar goed, maar probeer er zoveel mogelijk toe te passen voor het grootst mogelijke succes.

Het optimaliseren van uw profiel

Allereerst is het belangrijk om uw Instagram-profiel aan te passen om het er goed uit te laten zien. Op deze manier vertel uw potentiële volgers wie u bent en geef ze een reden om u te volgen. Voor een goed voorbeeld kunt u een kijkje nemen bij de Insta van TechNinja, waarin wij de onderstaande tips hebben geïmplementeerd.

Een aantal manieren om dit te doen is als volgt:

 1. Neem een gebruikersnaam die jou eigen naam of bedrijfsnaam bevat
 2. Kies voor een goede profielfoto: Instagram gaat uiteindelijk om het delen van foto’s dus een goede profielfoto is één van de belangrijkste factoren voor een sterk profiel
 3. Vul uw bio met bruikbare en informatieve informatie over u of uw bedrijf, inclusief een link van uw website. Wanneer mensen dit interessant vinden zullen ze u sneller volgen.
 4. Schakel meldingen in zodat u zo snel mogelijk kunt reageren op reacties, privéberichten of nieuwe volgverzoeken.

Onze laatste tip voor het optimaliseren van uw Instagram profiel is het koppelen van uw account aan Facebook en Twitter. Wanneer u dit doet zullen uw Instagram posts automatisch op deze andere platformen worden gepubliceerd, wat kan resulteren in meer volgers. Het helpt ook om je account private te maken. Hierdoor moeten mensen u volgen voordat ze uw foto’s kunnen stalken.

Gebruik maken van de juiste #hashtags

Het gebruik maken van de juiste hashtags bij een foto of video kan veel gratis Instagram volgers opleveren. Veel mensen zoeken nieuwe mensen om te volgen op basis van hun interesses, dit doen zij door op hashtags te zoeken.

Wij hebben dit zelf getest op onze eerste Instagram post, en met groot succes. Op het moment van plaatsen hadden wij nog nul volgers, maar na het plaatsen met de juiste hashtags hebben wij 25 likes en 4 nieuwe volgers ontvangen. Dit lijkt weinig, maar voor een profiel dat letterlijk tien minuten daarvoor was aangemaakt is dit een enorme groei.

Op de website van best hashtags is te zien wat de meest populaire hashtags zijn per categorie, wij raden u aan om deze allemaal in uw post te verwerken.

#like4follow en #follow4follow

Wanneer u op deze twee hashtags zoekt zult u een groot aantal foto’s en video’s tegenkomen. Het idee achter deze twee hashtags is dat u die mensen hun foto’s liket en volgt, op de hoop dat ze u terugvolgen (vandaar follow 4 (for) follow).

Wij hebben dit zelf getest en zijn er achter gekomen dat ongeveer 25% van de mensen die zeggen dat ze u terug gaan volgen dit werkelijk doen. Het is alsnog een manier om gratis volgers te bemachtigen.

Tip: Mocht u geen interesse hebben in die personen maar wel wilt dat ze u terugvolgen, dan kunt u ze nadat ze u terugvolgen gewoon ontvolgen. Als u hier ook geen zin in hebt gebruik dan alleen #like4follow om mensen hun foto’s te liken zodat hun u terugvolgen.

Plaats regulier nieuwe foto’s en video’s

Wanneer u bijvoorbeeld iedere dag of week op een bepaald tijdstip nieuwe content plaatst, zullen uw volgers herkennen wanneer u nieuwe content met hun deelt. Dit is begonnen bij YouTubers die hun video’s altijd op hetzelfde tijdstip plaatsen wat veel succes oplevert, daarom raden wij aan om dit ook op Instagram te doen.

Houd uw doelpersonen in gedachten wanneer u voor het eerst begint met het plannen van uw posts, omdat dit de timing en frequentie van uw post drastisch kan wijzigen, vooral als u een doelgroep target in een andere tijdzone. Wij raden u aan om per doelgroep op de volgende tijden te plaatsen:

 • Basisschool-scholieren: In de middag rond 16:00, wanneer hun uit school komen
 • Volwassenen & 13-21 jarigen: In de avond rond 20:00, na hun school/werk en avondeten

Gratis volgers door grappige content te plaatsen

Heeft u een foto of video van uwzelf waarvoor u zich schaamt? Dan moet u die juist plaatsen en niet verbergen! Zulke content heeft een grote kans om viral te gaan waardoor u veel gratis volgers kan binnenharken.

Zeg nou eens zelf; hoe vaak heeft u dat u een grappige foto of video op Instagram tegenkomt die u naar anderen doorstuurt via een DM of WhatsApp? Waarschijnlijk erg vaak.

Veel Instagram-pagina’s, en YouTube kanalen, groeien snel door het plaatsen van deze content, denk hierbij aan fails of meme pagina’s. Het YouTube kanaal van FailArmy heeft meer dan 14 miljoen volgers, en dat komt puur doordat mensen content uit die categorie geweldig vinden.

Shoutouts ruilen met andere Instagrammers

Waarschijnlijk bent u het wel eens tegengekomen; een story van iemand die u volgt op Instagram waar ineens een foto of video van iemand anders staat. Dit heet sfs (shoutout for shoutout) en wordt steeds populairder.

Deze manier van het behalen van meer volgers gaat als volgt te werk:

 • U stuurt een bericht naar een andere Instagrammer met de vraag of ze interesse hebben in een SFS
 • Wanneer zij het accepteren sturen jullie allebei een foto of video van jezelf naar de ander
 • U zet allebei de foto of video van de ander in uw story of als post op uw account

Het gevolg van deze handelingen is dat u ineens een heel ander bereik heeft met uw post. Dit zorgt ervoor dat veel mensen die u niet volgen ineens uw content te zien krijgen, wat voor een groot aantal nieuwe volgers kan zorgen.

Waarom u nooit instagram volgers moet kopen

Voordat u opzoek ging naar gratis Insta volgers heeft u waarschijnlijk wel zulke advertenties gezien: “Echte volgers kopen, vanaf €3” of “Koop nu geheel echte Instagram volgers & likes”. Als u een bedrijf heeft dat hun online reputatie wilt groeien, of iemand die snel een influencer wil worden, kunnen deze advertenties er zo verleidelijk uitzien. Trap hier nooit in, er zijn namelijk enorm veel nadelen aan het kopen van Instagram volgers.

Het kopen van volgers is tegen de regels van Instagram

Instagram waarschuwt actief mensen die volgers en likes kopen. Niet alleen zullen ze de nep-volgers verwijderen van uw account, maar ze behouden zich ook het recht om accounts te verbannen die betrokken zijn bij deze praktijk. Het zal zeker slecht zijn voor de geloofwaardigheid van uw account als u bent verbannen door het kopen van nep-volgers.

Lage betrokkenheid bij het plaatsen van nieuwe content

Na het kopen van volgers zal uw betrokkenheid (percentage van uw volgens die uw foto’s liket) een stuk lager worden. Dit komt omdat gekochte volgers nep-accounts zijn die niet geïnteresseerd zijn in uw content.

Het zal erg opvallen als de betrokkenheid van uw account veel afwijkt van de volgende gemiddelden (onderzocht door Markerly):

 • <1.000 volgers gemiddeld ongeveer 8% betrokkenheid
 • 1.000 – 10.000 volgers gemiddelde betrokkenheid van 4%
 • 10.000 – 100.000 volgers gemiddeld 2,4% betrokkenheid
 • 100.000 – 1 miljoen volgers gemiddeld 1,8% betrokkenheid
 • > 1 miljoen volgers gemiddeld 1,7% betrokkenheid

Als u nep Instagram volgers koopt van een iets betere kwaliteit zullen ze alsnog wel reageren op uw berichten. Echter zal dit niet van goede kwaliteit zijn zoals te zien is in de volgende foto.

nep reacties door gekochte volgers

Conclusie

Het verkrijgen van meer gratis volgers op Instagram is makkelijker gezegd dan gedaan. Zoals verteld is het namelijk niet verstandig om volgers of likes te kopen om uw account snel te laten groeien. Om uw account te laten groeien kunt u bijvoorbeeld uw profiel optimaliseren, regulier nieuwe foto’s en video’s plaatsen, of zelfs mensen volgen op de hoop dat ze u terugvolgen. De opties zijn eigenlijk oneindig.

Heeft u nog vragen of suggesties voor tips over gratis volgers zonder telefoonnummer die op de website geplaatst kunnen worden? Plaats deze dan in een reactie onder dit bericht of stuur ons een berichtje via ons contactformulier.

Reacties

 1. Avatar
  • Remco Bravenboer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *