• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste draadloze koptelefoon onder 100 euro: Top 5 in 2023

Beste draadloze koptelefoon onder 100 euro: Top 5 in 2023

Voor het laatste geüpdatet in december 2023

In een wereld waar muziek en geluid een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven zijn geworden, is de zoektocht naar de perfecte draadloze koptelefoon een lastige opgave geworden (gezien de vele opties). Gelukkig hoef je niet diep in de buidel te tasten om een hoogwaardige luisterervaring te beleven. 

In dit artikel duiken we in de wereld van betaalbare draadloze koptelefoons en onderzoeken wat de beste draadloze koptelefoon onder 100 euro is die er te vinden is. Ontdek welke modellen uitblinken in geluidskwaliteit, comfort en functionaliteit, zodat je zonder al te veel uit te geven kunt genieten van je favoriete muziek, films en podcasts!

ComputerComputer
ComputerComputer
ComputerComputer

Beste draadloze koptelefoons onder 100 euro op een rijtje:

Onderstaande draadloze koptelefoons beschikken allemaal over uitstekende kenmerken voor draadloze koptelefoons minder dan 100 euro. Ieder optie heeft zo zijn voor- en nadelen, vergelijk ze daarom om er achter te komen wat de beste optie is voor jou:

#1 Beste goedkope draadloze koptelefoon onder 100 euro

JBL Tune 760 NC Zwart

 • Actieve noise cancelling: De koptelefoon beschikt over actieve noise cancelling, waardoor omgevingsgeluid en ruis wordt gedempt. Dit is ideaal voor als je in een luidruchtige omgeving wilt luisteren naar muziek of naar een podcast wilt luisteren.
 • Comfortabel: De koptelefoon is lichtgewicht en heeft zachte oorkussens. Hierdoor is hij comfortabel om te dragen, ook voor langere periodes.
 • Lange batterijduur: De koptelefoon heeft een batterijduur van tot wel 35 uur met noise cancelling aan. Dit is voldoende voor een lange vlucht of een dag op pad te zijn.
 • Goede geluidskwaliteit: De koptelefoon heeft een goede geluidskwaliteit, met heldere hoge tonen en rijke bassen.
JBL Tune 760 NC Zwart

#2 Beste noise cancelling draadloze koptelefoon onder 100 euro

Sony WH-CH720N

 • De koptelefoon is lichtgewicht en comfortabel. Hij weegt slechts 192 gram, waardoor hij comfortabel te dragen is, ook voor langere tijd. De oorschelpen zijn ook zacht en goed gevoerd, waardoor ze niet op je oren drukken.
 • De koptelefoon heeft een goede noise cancelling. De Dual Noise Sensor technologie en de Integrated Processor V1 zorgen ervoor dat omgevingsgeluiden effectief worden geblokkeerd. Zo kun je je volledig concentreren op je muziek of je favoriete film.
 • De koptelefoon heeft een lange batterijduur. Met een volle batterij kun je tot 35 uur muziek luisteren.
 • De koptelefoon heeft een goede geluidskwaliteit. De Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) zorgt ervoor dat compressieschade aan het geluid wordt hersteld, waardoor je geniet van een heldere en gedetailleerde geluidsweergave.
Sony WH-CH720N Zwart

#3 Beste budget draadloze koptelefoon

Fresh 'n Rebel Clam 2 ANC

 • Lange batterijduur: De koptelefoon heeft een batterijduur van maximaal 60 uur, waardoor je hem langdurig kunt gebruiken zonder hem op te hoeven laden.
 • Goede ruisonderdrukking: De ANC-functie van de koptelefoon zorgt ervoor dat omgevingsgeluiden, zoals verkeerslawaai of het geluid van een vliegtuigmotor, worden onderdrukt. Dit maakt het mogelijk om je volledig te concentreren op je muziek of podcast.
 • Comfortabele pasvorm: De koptelefoon heeft zachte oorschelpen die goed om de oren passen. Dit zorgt voor een comfortabele draagervaring, zelfs tijdens lange luistersessies.
 • Gebruiksvriendelijk: De koptelefoon is eenvoudig te bedienen met de touch-bedieningselementen op de oorschelpen.
Fresh 'n Rebel Clam 2 ANC Grijs

#4 Beste goedkope draadloze koptelefoon voor DJ's

Pioneer DJ HDJ-X5

 • Goede geluidskwaliteit: De HDJ-X5 heeft een 40 mm driver met CCAW-spoel, die zorgt voor een helder en gedetailleerd geluid. De koptelefoon is ook uitgerust met een ruisonderdrukking, waardoor je je muziek optimaal kunt horen.
 • Comfortabele pasvorm: De HDJ-X5 is ontworpen voor langere luistersessies. De oorschelpen zijn zacht en passen zich goed aan de vorm van je hoofd aan. De hoofdband is flexibel en kan worden versteld, zodat je de koptelefoon perfect kunt afstellen.
 • Robuust ontwerp: De HDJ-X5 is gemaakt van duurzame materialen en voldoet aan de militaire standaard voor schokbestendigheid. Hierdoor is hij bestand tegen intensief gebruik.
Pioneer DJ HDJ-X5

#5 Beste koptelefoon onder 100 euro met heldere bas

Golden Sound Draadloze Koptelefoon

 • Uitstekende geluidskwaliteit: De koptelefoon heeft een krachtige bas, heldere middentonen en scherpe hoge tonen. De geluidskwaliteit is vergelijkbaar met koptelefoons die twee keer zo duur zijn.
 • Effectieve noise cancelling: De noise cancelling-functie van de koptelefoon blokkeert effectief omgevingslawaai. Je kunt dus volledig ontspannen en genieten van je muziek, zelfs in een luidruchtige omgeving.
 • Lange batterijduur: De koptelefoon heeft een batterijduur van maximaal 70 uur. Je kunt dus urenlang luisteren zonder je zorgen te hoeven maken over de batterij.
 • Comfortabel draagcomfort: De koptelefoon is lichtgewicht en heeft zachte oorkussens. Daardoor zit hij comfortabel, ook tijdens langere luistersessies.
Golden Sound Draadloze Koptelefoon

Vergelijking van de beste draadloze koptelefoons onder 100 euro

Koptelefoon

JBL Tune 760 NC

Sony WH-CH720N

Fresh 'n Rebel Clam 2 ANC

Pioneer DJ HDJ-X5

Golden Sound Koptelefoon

Actief ruisonderdrukking

Ja

Ja

Ja

Nee

Ja

Batterijduur

40 uur

35 uur

30 uur

50 uur

60 uur

Gewicht

278 gram

265 gram

275 gram

285 gram

278 gram

Prijs


Top 5 beste draadloze koptelefoons onder 100 euro

Oké, je weet welke 5 beste opties er op dit moment te verkrijgen zijn, maar welke past het beste bij jou? Hieronder ontdek je een uitgebreide productbeschrijving voor iedere koptelefoon onder 100 euro uit onze top vijf. Na het lezen van de volgende sectie weet je dus wat de beste opties van dit moment zijn en waarom het de beste opties zijn.

1. JBL Tune 760 NC Zwart

JBL Tune 760 NC Zwart

Waarom je de JBL Tune 760 NC Zwart wel/niet moet kopen:

 • De koptelefoon heeft een breed frequentiebereik, waardoor je een gedetailleerd en levendig geluid ervaart. De bas is krachtig, maar niet overheersend.
 • De koptelefoon gebruikt twee microfoons om omgevingsgeluiden te detecteren en deze vervolgens te onderdrukken. Dit werkt effectief bij het blokkeren van geluid van verkeer, vliegtuigen en andere apparaten.
 • De oorkussens zijn gemaakt van zacht schuim en de hoofdband is verstelbaar, waardoor de koptelefoon comfortabel zit, ook bij langdurig gebruik.
 • De batterijduur van 30 uur is voldoende voor een lange vliegreis of een dagje uit, maar is niet de langste batterijduur die verkrijgbaar is.

De JBL Tune 760 NC Zwart is de beste draadloze koptelefoon onder 100 euro omdat hij een uitstekende balans biedt tussen prijs, kwaliteit en functies. De koptelefoon biedt goede geluidskwaliteit, actieve ruisonderdrukking, een comfortabele pasvorm en een lange batterijduur.

De geluidskwaliteit van de JBL Tune 760 NC Zwart is goed, met een helder geluid en een krachtige bas. De actieve ruisonderdrukking is effectief in het blokkeren van omgevingsgeluiden, waardoor je je kunt concentreren op je muziek of podcast. De koptelefoon heeft een comfortabele pasvorm, dankzij de zachte oorkussens en de verstelbare hoofdband. De batterijduur is lang, met 30 uur muziekweergave met ANC ingeschakeld.

De JBL Tune 760 NC Zwart is een goede keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare draadloze koptelefoon met goede geluidskwaliteit, actieve ruisonderdrukking en een comfortabele pasvorm. De koptelefoon is een goede allrounder die geschikt is voor verschillende doeleinden, zoals muziek luisteren, films kijken en gamen.


2. Sony WH-CH720N

Sony WH-CH720N Zwart

Waarom je de Sony WH-CH720N wel/niet moet kopen:

 • Uitstekende geluidskwaliteit: breed frequentiebereik, krachtige bas, LDAC-ondersteuning
 • Comfortabele pasvorm: zachte oorkussens, verstelbare hoofdband
 • Lange batterijduur: 35 uur
 • Actieve ruisonderdrukking: niet zo effectief als bij duurdere koptelefoons
 • Gewicht: 280 gram, iets zwaarder dan sommige andere koptelefoons

De Sony WH-CH720N is de nummer 2 beste draadloze koptelefoon onder 100 euro omdat hij een uitstekende geluidskwaliteit, actieve ruisonderdrukking en een comfortabele pasvorm biedt. De koptelefoon is een goede keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare koptelefoon met deze functies.

De geluidskwaliteit van de Sony WH-CH720N is uitstekend, met een helder geluid en een krachtige bas. De actieve ruisonderdrukking is effectief in het blokkeren van omgevingsgeluiden, waardoor je je kunt concentreren op je muziek of podcast. De koptelefoon heeft een comfortabele pasvorm, dankzij de zachte oorkussens en de verstelbare hoofdband.


3. Fresh 'n Rebel Clam 2 ANC

Fresh 'n Rebel Clam 2 ANC Grijs

Waarom je de Fresh 'n Rebel Clam 2 ANC wel/niet moet kopen:

 • Goede geluidskwaliteit: helder geluid en krachtige bas
 • Effectieve actieve ruisonderdrukking: blokkeert omgevingsgeluiden
 • Lange batterijduur: 80 uur met ANC ingeschakeld
 • Gewicht: 300 gram, iets zwaarder dan sommige andere koptelefoons
 • Overige functies: beperkt, geen ondersteuning voor LDAC of Google Assistant

De Fresh 'n Rebel Clam 2 ANC is een uitstekende draadloze koptelefoon met actieve ruisonderdrukking voor een betaalbare prijs. De koptelefoon biedt een goede geluidskwaliteit, een comfortabele pasvorm en een lange batterijduur.

De geluidskwaliteit van de Fresh 'n Rebel Clam 2 ANC is goed, met een helder geluid en een krachtige bas. De actieve ruisonderdrukking is effectief in het blokkeren van omgevingsgeluiden, waardoor je je kunt concentreren op je muziek of podcast. De koptelefoon heeft een comfortabele pasvorm, dankzij de zachte oorkussens en de verstelbare hoofdband. De batterijduur is lang, met 80 uur muziekweergave met ANC ingeschakeld.

De Fresh 'n Rebel Clam 2 ANC is een goede keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare draadloze koptelefoon met actieve ruisonderdrukking. De koptelefoon is een goede allrounder die geschikt is voor verschillende doeleinden, zoals muziek luisteren, films kijken en gamen.


4. Pioneer DJ HDJ-X5

Pioneer DJ HDJ-X5

Waarom je de Pioneer DJ HDJ-X5 wel/niet moet kopen:

 • Geluid: helder, krachtig en gedetailleerd
 • Pasvorm: comfortabel en stabiel
 • Bouwkwaliteit: robuust en duurzaam
 • Overige functies: beperkt, geen ondersteuning voor LDAC of Google Assistant
 • Gewicht: zwaar

De Pioneer DJ HDJ-X5 is een professionele draadloze koptelefoon die is ontworpen voor DJ's. De koptelefoon biedt een goede geluidskwaliteit, een comfortabele pasvorm en een robuuste bouwkwaliteit.

De geluidskwaliteit van de Pioneer DJ HDJ-X5 is goed, met een helder geluid en een krachtige bas. De koptelefoon biedt een breed frequentiebereik, waardoor je een gedetailleerd en levendig geluid ervaart. De actieve ruisonderdrukking is effectief in het blokkeren van omgevingsgeluiden, waardoor je je kunt concentreren op je muziek of podcast. De koptelefoon heeft een comfortabele pasvorm, dankzij de zachte oorkussens en de verstelbare hoofdband. De batterijduur is lang, met 30 uur muziekweergave met ANC ingeschakeld.

De Pioneer DJ HDJ-X5 is een goede keuze voor professionele DJ's die op zoek zijn naar een betrouwbare en comfortabele koptelefoon. De koptelefoon is ook geschikt voor andere doeleinden, zoals muziek luisteren, films kijken en gamen.


5. Golden Sound Draadloze Koptelefoon

Golden Sound Draadloze Koptelefoon

Waarom je de Golden Sound Draadloze Koptelefoon wel/niet moet kopen:

 • Goede geluidskwaliteit: helder geluid en krachtige bas
 • Comfortabele pasvorm: zachte oorkussens en verstelbare hoofdband
 • Lange batterijduur: 30 uur
 • Geen actieve ruisonderdrukking: omgevingsgeluiden zijn hoorbaar
 • Beperkte functies: geen ondersteuning voor LDAC of Google Assistant

De Golden Sound Draadloze Koptelefoon is een betaalbare draadloze koptelefoon die biedt goede geluidskwaliteit en een comfortabele pasvorm. De koptelefoon heeft een helder geluid met een krachtige bas, en de zachte oorkussens en verstelbare hoofdband zorgen voor een comfortabele pasvorm. De batterijduur is ook lang, met 30 uur muziekweergave.

De koptelefoon heeft echter ook enkele beperkingen. Zo heeft hij geen actieve ruisonderdrukking, waardoor omgevingsgeluiden hoorbaar zijn. Ook heeft hij geen ondersteuning voor LDAC of Google Assistant, waardoor je beperkt bent in je mogelijkheden.

De Golden Sound Draadloze Koptelefoon is een goede keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare draadloze koptelefoon met goede geluidskwaliteit en een comfortabele pasvorm. De koptelefoon is echter niet geschikt voor iedereen, omdat hij niet over alle functies beschikt die sommige gebruikers belangrijk vinden.


Zo kies je de beste draadloze koptelefoon onder 100 euro voor jou!

Een draadloze koptelefoon onder 100 euro kopen is een stuk makkelijker wanneer je precies weet wat de belangrijke aandachtspunten zijn. De belangrijkste aandachtspunten voor het kopen van een draadloze koptelefoon hebben we eerder in dit artikel al kort opgesomd. Hieronder vind je een meer uitgebreide beschrijving van de belangrijkste criteria om op te letten.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van een draadloze koptelefoon is een van de belangrijkste overwegingen. Onder de 100 euro kun je nog steeds een draadloze koptelefoon vinden die indrukwekkend geluid levert. Zoek naar een model met heldere hoge tonen, rijke middentonen en krachtige lage tonen.

De ideale geluidskwaliteit kan variëren afhankelijk van je muzieksmaak, dus probeer verschillende modellen uit en lees beoordelingen om te bepalen welke het beste bij jou past.

Pasvorm en comfort

Een fijne en comfortabele pasvorm is super belangrijk als je een draadloze koptelefoon voor een lange tijd wilt dragen. Zorg ervoor dat de oorkussens goed om je oren passen en dat de hoofdband verstelbaar is. Een lichte koptelefoon is ook handig, want die drukt niet te hard op je hoofd. Zo kun je de koptelefoon lang dragen zonder dat het oncomfortabel wordt.

Dus, als je van plan bent om lang naar muziek te luisteren of iets anders te doen met een koptelefoon op, kijk dan naar een model dat lekker zit en niet te zwaar is. Dat maakt het veel fijner om te gebruiken!

Batterijduur (voor draadloze koptelefoons)

Als je draadloze koptelefoons zoekt, is het belangrijk om naar de batterijduur te kijken. Dat is hoe lang de koptelefoon meegaat voordat je 'm weer moet opladen. Zelfs onder de 100 euro zijn er koptelefoons met een goede batterijduur. Wat ideaal is, hangt af van hoe vaak en hoe lang je van plan bent de koptelefoon te gebruiken.

Bedenk dus goed hoe belangrijk een lange batterijduur voor jou is voordat je er een kiest. Zo kun je langer ongestoord naar muziek luisteren zonder steeds op te laden!

Bouwkwaliteit

Duurzaamheid speelt een grote rol, vooral als je van plan bent je draadloze koptelefoon vaak mee te nemen. Het is slim om te kijken naar een koptelefoon met een robuuste bouw en materialen die goed bestand zijn tegen de gebruikelijke slijtage die optreedt bij dagelijks gebruik. Dit verzekert dat je koptelefoon langdurig meegaat, zelfs als je hem regelmatig onderweg gebruikt. Het investeren in duurzaamheid betaalt zich uit in een langere levensduur van je koptelefoon.

Ruisonderdrukking

Als je van plan bent om in lawaaierige omgevingen te luisteren, is het handig om een draadloze koptelefoon te overwegen die geluidsisolatie of actieve ruisonderdrukkingstechnologie heeft. Deze eigenschappen helpen om ongewenst omgevingsgeluid te verminderen, wat vooral handig is als je reist of je bevindt in drukke plekken.

Zo wordt je luisterervaring aanzienlijk verbeterd, omdat je meer gefocust kunt genieten van je muziek zonder gestoord te worden door omgevingsgeluiden.

Extra functionaliteiten

Sommige draadloze koptelefoons hebben extra functies, zoals een ingebouwde microfoon voor handsfree bellen en bedieningselementen voor het afspelen van muziek en gespreksbeheer. Denk na over welke van deze extra functies belangrijk voor je zijn, afhankelijk van hoe je van plan bent de draadloze koptelefoon te gebruiken. Dit stelt je in staat om de koptelefoon te kiezen die het beste aansluit bij jouw specifieke behoeften en gebruiksscenario's.

Stijl en ontwerp

Als je waarde hecht aan het uiterlijk, is het de moeite waard om aandacht te besteden aan het ontwerp en de stijl van de draadloze koptelefoon. De beschikbare opties variëren van strak en minimalistisch tot kleurrijk en opvallend. Het is handig om een stijl te kiezen die overeenkomt met jouw persoonlijke smaak en voorkeur.

Op die manier kun je niet alleen genieten van hoogwaardige geluidskwaliteit, maar ook van een koptelefoon die visueel aansluit bij jouw stijl en esthetiek. Het maakt je luisterervaring niet alleen goed qua geluid, maar ook wat betreft het uiterlijk van je koptelefoon.

Lees reviews van andere

Voordat je overgaat tot de aankoop van een draadloze koptelefoon, is het raadzaam om online reviews te lezen en advies in te winnen bij vrienden of in online gemeenschappen. Door de ervaringen van andere gebruikers te verkennen, kun je waardevolle inzichten opdoen die je helpen bij het vinden van de beste draadloze koptelefoon binnen jouw budget.

De diverse perspectieven van mensen die de koptelefoon al hebben gebruikt, bieden nuttige informatie over zaken als geluidskwaliteit, draagcomfort, duurzaamheid en extra functies. Door dit advies ter harte te nemen, vergroot je de kans dat je uiteindelijk een koptelefoon vindt die volledig aan jouw wensen en verwachtingen voldoet.


Veelgestelde vragen

Welke merken bieden koptelefoons onder 100 euro aan?

Verschillende merken bieden koptelefoons in dit prijssegment aan, waaronder Sony, Audio-Technica, JBL, Sennheiser en AKG. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit en bieden diverse modellen voor uiteenlopende behoeften.

Zijn draadloze koptelefoons onder 100 euro een goede keuze?

Ja, draadloze koptelefoons onder 100 euro kunnen een uitstekende keuze zijn, vooral als je waarde hecht aan bewegingsvrijheid. Er zijn veel betaalbare opties met fatsoenlijke geluidskwaliteit en batterijduur.

Wat is belangrijker, geluidskwaliteit of comfort?

Beide aspecten zijn belangrijk, maar de prioriteit hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Een goede balans tussen geluidskwaliteit en comfort is ideaal. Zorg ervoor dat de koptelefoon prettig zit en tegelijkertijd goed klinkt.

Zijn er koptelefoons onder 100 euro met ruisonderdrukking?

Ja, sommige koptelefoons in dit prijsbereik bieden ruisonderdrukkingstechnologie. Hoewel ze mogelijk niet zo geavanceerd zijn als duurdere modellen, kunnen ze storende omgevingsgeluiden verminderen.

Wat zijn enkele goede bronnen om reviews en aanbevelingen te vinden?

Websites zoals CNET, The Verge, en consumentenbeoordelingen op platforms zoals Amazon en Reddit zijn nuttige bronnen om reviews en aanbevelingen van andere gebruikers te vinden. Het is raadzaam om meerdere bronnen te raadplegen om een goed beeld te krijgen van de koptelefoon die bij jou past.

NordVPN Christmas deal
NordVPN Christmas deal
NordVPN Christmas deal

Mark

Over de auteur

Hoi, ik ben Mark. Al jaren lang fascineer ik mij over de nieuwste technologische ontwikkelingen en kan ik mijzelf een echte techfreak noemen. Ook vind ik het ontzettend leuk om geïnteresseerden te voorzien van de juiste informatie met betrekking tot tech en mijn kennis te delen. Je zult mij daarom regelmatig op dit blog voorbij zien komen!

Gerelateerde artikelen:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>