• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste curved gaming monitor: Beste opties in 2024

Beste curved gaming monitor: Beste opties in 2024

Voor het laatste geüpdatet in januari 2024

Duik in een game-avontuur als nooit tevoren met de beste curved gaming monitor! Deze speciale schermen maken je games intenser door het beeld naar je toe te buigen, waardoor het lijkt alsof je er midden in zit. Maar het gaat niet alleen om de looks; deze schermen verminderen ook vervorming en verbeteren hoe je het scherm ziet, of je nu recht vooruit kijkt of vanaf de zijkant.

In dit artikel gaan we dieper in op de wereld van curved gaming monitors en laten we je kennismaken met de vijf beste curved gaming monitors die jouw game-ervaring kunnen verbeteren. Of je nu houdt van mooie kleuren, supersnelle beelden, of gewoon comfortabel gamen, we hebben de beste keuzes voor je op een rijtje gezet. 

Ontdek welke curved gaming monitor perfect bij jou past en maak je klaar voor een geheel nieuwe game-ervaring!


Beste curved gaming monitoren overzicht

Hieronder ontdek je onze selectie van de top vijf curved gaming monitors op de markt. Deze krachtige gebogen schermen maken jouw game-ervaring nog veel beter. Van verbluffende beeldkwaliteit tot razendsnelle vernieuwingsfrequenties, ontdek de meest indrukwekkende functies die deze curved monitors te bieden hebben. Ontdek nu onze topselectie:

#1 Beste curved gaming monitor van 2024

 AOC CU34G2X

De AOC CU34G2X is de beste keuze voor gamers die een goede prijs-kwaliteitverhouding willen. De monitor biedt een groot, helder scherm met een hoge verversingssnelheid. De beeldkwaliteit is ook uitstekend, met goede zwartwaarden en contrast. De monitor heeft echter geen HDR-ondersteuning en geen G-Sync of FreeSync Premium Pro.

AOC CU34G2X - QHD VA

#2 Beste betaalbare curved gaming monitor

MSI G27C4 E2 

De MSI G27C4 E2 is de beste keuze voor gamers die een betaalbare monitor met een hoge verversingssnelheid willen. De monitor biedt een goed beeld met goede zwartwaarden en contrast. De monitor heeft echter geen HDR-ondersteuning en geen G-Sync of FreeSync Premium Pro.

MSI G27C4 E2

#3 Beste curved gaming monitor (groot scherm)

LG 34WR50QC-B - 

De LG 34WR50QC-B is een goede keuze voor gamers die een groot scherm met een hoge verversingssnelheid willen. De monitor biedt een goede beeldkwaliteit met brede kijkhoeken. De monitor heeft echter geen HDR-ondersteuning en geen G-Sync of FreeSync Premium Pro.

LG 34WR50QC-B -

#4 Beste curved gaming monitor met hoge verversingssnelheid

Samsung Odyssey G5 LC27G53TQBUXEN

De Samsung Odyssey G5 is een goede keuze voor gamers die een monitor met een hoge verversingssnelheid en een scherp 1440p-scherm willen. De monitor heeft goede zwartwaarden en contrast, maar biedt geen HDR-ondersteuning en geen G-Sync of FreeSync Premium Pro.

Samsung Odyssey G5 LC27G53TQBUXEN

#5 Beste curved gaming monitor met brede kijkhoeken

LG UltraGear 34GP63AP-B

De LG UltraGear 34GP63AP-B is een goede keuze voor gamers die een groot scherm met een hoge verversingssnelheid en brede kijkhoeken willen. De monitor biedt een goede beeldkwaliteit, maar biedt geen HDR-ondersteuning en geen G-Sync of FreeSync Premium Pro.

LG UltraGear 34GP63AP-B

Meer weten over de vijf beste curved gaming monitoren van dit moment? Wij hebben in de volgende sectie voor iedere gaming monitor uit onze top vijf een uitgebreide recensie geschreven. Hierbij ontdek je wat de specificaties en productkenmerken van iedere curved gaming monitor zijn, zodat je gemakkelijk ontdekt wat de beste curved gaming monitor is voor jou!


Vergelijking van de beste curved gaming monitors

Monitor

AOC CU34G2X

MSI G27C4 E2

LG 34WR50QC-B

Samsung Odyssey G5

LG UltraGear 34GP63AP-B

Resolutie

QHD (2560 x 1440)

Full HD (1920 x 1080)

WQHD (2560 x 1440)

QHD (2560 x 1440)

WQHD (2560 x 1440)

Verversingssnelheid

144 Hz

170 Hz

160 Hz

144 Hz

160 Hz

Responstijd

1 ms

1 ms 

1 ms 

1 ms 

1 ms

Paneeltype

VA

VA

VA

VA

VA

Sync-technologie

FreeSync Premium

FreeSync Premium

AMD FreeSync Premium

FreeSync Premium

G-Sync Compatible

Prijs


Top 5 beste curved gaming monitoren

Weet je nog steeds niet helemaal welke curved gaming monitor het beste bij je past? Dan helpt deze sectie je misschien bij het maken van een keuze. Hieronder ontdek je namelijk voor iedere curved gaming monitor uit onze top vijf een uitgebreide beschrijving waarbij we de belangrijkste specificaties met je delen en van iedere monitor de voor- en nadelen opnoemen.

 AOC CU34G2X

AOC CU34G2X - QHD VA

Waarom je de AOC CU34G2X wel/niet moet kopen:

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding (3440 x 1440-resolutie)
 • Goede beeldkwaliteit
 • Hoge verversingssnelheid (144 Hz verversingssnelheid)
 • Geen HDR-ondersteuning
 • Geen G-Sync of FreeSync Premium Pro

De AOC CU34G2X is een curved gaming monitor met een schermgrootte van 34 inch en een resolutie van 3440 x 1440 pixels. De monitor heeft een verversingssnelheid van 144 Hz en een reactietijd van 1 ms. De monitor is voorzien van een VA-paneel.

Met een prijs van net onder de 500 euro is de AOC CU34G2X een van de betaalbaarste curved gaming monitoren met deze specificaties. Dat is dan ook meteen een van de grootste voordelen van deze monitor.

Een ander voordeel is de goede beeldkwaliteit. De monitor heeft goede zwartwaarden en contrast, wat zorgt voor een levendige en realistische beeldweergave. Ook de verversingssnelheid van 144 Hz is een pluspunt. Deze verversingssnelheid zorgt voor een vloeiende weergave van bewegende beelden, wat belangrijk is voor gaming.

De AOC CU34G2X heeft echter ook een paar nadelen. Zo heeft de monitor geen HDR-ondersteuning. HDR kan de beeldkwaliteit aanzienlijk verbeteren, vooral in games met donkere of lichte scènes. Ook heeft de monitor geen G-Sync of FreeSync Premium Pro-ondersteuning. Deze technologieën kunnen helpen om tearing en stuttering te voorkomen, wat kan leiden tot een soepelere gameplay.

Al met al is de AOC CU34G2X een uitstekende keuze voor gamers die een goede prijs-kwaliteitverhouding willen. De monitor biedt een uitstekende beeldkwaliteit, een hoge verversingssnelheid en een groot scherm. De nadelen zijn de ontbrekende HDR-ondersteuning en G-Sync of FreeSync Premium Pro.


MSI G27C4 E2

MSI G27C4 E2

Waarom je de MSI G27C4 E2 wel/niet moet kopen:

 • Hoge verversingssnelheid (165 Hz verversingssnelheid)
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding (betaalbaarste curved gaming monitoren met een verversingssnelheid van 165 Hz)
 • Gebruiksvriendelijke software
 • Lagere resolutie dan andere monitoren
 • Geen HDR-ondersteuning

De MSI G27C4 E2 is een goede keuze voor gamers die op zoek zijn naar een betaalbare monitor met goede gamingprestaties en een goede kleurweergave. De monitor biedt een vloeiende en responsieve gamingervaring dankzij de hoge refresh rate van 170 Hz en de lage input lag van 1 ms. De kleurweergave is ook goed, met een ruim kleurbereik van 90% DCI-P3.

De resolutie van 1920 x 1080 pixels is iets aan de lage kant voor een 27 inch monitor. Dit kan leiden tot een minder scherp beeld, vooral bij het spelen van games met veel detail. De ergonomische mogelijkheden zijn ook beperkt, met alleen een verstelbare hoek.

Al met al is de MSI G27C4 E2 een goede keuze voor gamers die op zoek zijn naar een betaalbare monitor met goede gamingprestaties en een goede kleurweergave. De resolutie is echter iets aan de lage kant, en de ergonomische mogelijkheden zijn beperkt.


LG 34WR50QC-B - 

LG 34WR50QC-B -

Waarom je de LG 34WR50QC-B- wel/niet moet kopen:

 • Groot scherm van 34 inch voor een meer meeslepende gamingervaring
 • Hoge resolutie van 3440 x 1440 pixels voor een zeer scherp beeld
 • Goede kleurweergave, met een ruim kleurbereik van 99% sRGB
 • Lagere refresh rate van 100 Hz
 • Iets hogere input lag van 5 ms

De LG 34WR50QC-B is een goede keuze voor gamers die op zoek zijn naar een betaalbare monitor met een groot scherm en een hoge resolutie. De monitor biedt een vloeiende en responsieve gamingervaring dankzij de hoge refresh rate van 100 Hz en de lage input lag van 5 ms. De kleurweergave is ook goed, met een ruim kleurbereik van 99% sRGB.

De resolutie van 3440 x 1440 pixels is zeer hoog voor een monitor van 34 inch. Dit zorgt voor een zeer scherp beeld, zelfs bij het spelen van games met veel detail. De ergonomische mogelijkheden zijn ook goed, met een verstelbare hoogte, kantelhoek en draaihoek.

Al met al is de LG 34WR50QC-B een goede keuze voor gamers die op zoek zijn naar een betaalbare monitor met een groot scherm, een hoge resolutie en goede gamingprestaties. De kleurweergave is ook goed, en de ergonomische mogelijkheden zijn ruim voldoende.


Samsung Odyssey G5 LC27G53TQBUXEN

Samsung Odyssey G5 LC27G53TQBUXEN

Waarom je de Samsung Odyssey G5  wel/niet moet kopen:

 • Hoge refresh rate van 240 Hz voor een zeer vloeiende gamingervaring
 • Goede kleurweergave, met een ruim kleurbereik van 98% DCI-P3
 • Curved design voor een meer meeslepende gamingervaring
 • Lagere resolutie van 1920 x 1080 pixels dan sommige andere gaming monitoren in deze prijsklasse
 • Beperkte ergonomische mogelijkheden, met alleen een verstelbare hoek

Over het algemeen is de Samsung Odyssey G5 LC27G53TQBUXEN een goede monitor voor gamers. De monitor biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en biedt een aantal voordelen vergeleken met andere gaming monitoren in deze prijsklasse. De hoge refresh rate van 240 Hz zorgt voor een zeer vloeiende gamingervaring, en de goede kleurweergave zorgt voor een levendige en realistische beeldkwaliteit.

De lagere resolutie van 1920 x 1080 pixels is echter een nadeel. Dit kan leiden tot een minder scherp beeld, vooral bij het spelen van games met veel detail. De beperkte ergonomische mogelijkheden kunnen ook een nadeel zijn voor sommige gebruikers.


LG UltraGear 34GP63AP-B

LG UltraGear 34GP63AP-B

Waarom je de LG UltraGear 34GP63AP-B  wel/niet moet kopen:

 • Groot scherm van 34 inch voor een meer meeslepende gamingervaring
 • Hoge resolutie van 3440 x 1440 pixels voor een zeer scherp beeld
 • Lage input lag van 1 ms voor een responsieve gamingervaring
 • Lagere refresh rate van 144 Hz dan sommige andere gaming monitoren in deze prijsklasse

Over het algemeen is de LG UltraGear 34GP63AP-B een goede monitor voor gamers. De monitor biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere gaming monitoren in deze prijsklasse. Het grote scherm en de hoge resolutie zorgen voor een meeslepende en immersieve gamingervaring. De lage input lag zorgt voor een responsieve gamingervaring.

De lagere refresh rate van 144 Hz is een nadeel, maar dit is niet altijd een probleem. Voor gamers die veel first-person shooter-games spelen, is een hogere refresh rate van belang voor een vloeiende gameplay. Gamers die op zoek zijn naar een monitor met een hogere refresh rate of meer ergonomische mogelijkheden, kunnen beter een andere monitor overwegen.


Hoe kies je de beste curved gaming monitor van 2024?

Waar moet je eigenlijk op letten bij het aanschaffen van een curved gaming monitor? Dat hebben wij voor je uitgezocht. Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten voor het aanschaffen van een curved gaming monitor. Neem deze criteria daarom goed door om te achterhalen welke curved gaming monitor de beste optie is voor jou!

Curvature (Kromming)

De mate van kromming van een gaming monitor is belangrijk omdat het de kijkervaring kan beïnvloeden. Een subtiele curve zorgt ervoor dat het hele scherm zich op een gelijke afstand van je ogen bevindt, wat de immersie verhoogt en vermoeidheid van de ogen kan verminderen.

Een diepere curve kan geschikt zijn voor ultrabrede monitoren, maar de persoonlijke voorkeur speelt hierbij ook een rol. Het doel is om een natuurlijker gezichtsveld te creëren en de game-ervaring te verbeteren.

Beeldkwaliteit

Resolutie en het type paneel bepalen de beeldkwaliteit. Een hogere resolutie resulteert in scherpere beelden, terwijl het type paneel (bijv. IPS, TN, of VA) invloed heeft op kleurweergave en kijkhoeken. IPS-panelen staan bekend om hun nauwkeurige kleuren en brede kijkhoeken, wat gunstig is voor gaming en multimediaconsumptie. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen resolutie en het paneeltype dat aan je behoeften voldoet.

Verversingssnelheid

Een hogere verversingssnelheid, gemeten in Hertz (Hz), zorgt voor vloeiendere beeldweergave, wat vooral cruciaal is bij snelle actie in games. Gaming monitors met een verversingssnelheid van 144Hz of hoger verminderen motion blur en maken de gameplay responsiever. Voor competitieve gamers kan een monitor met een verversingssnelheid van 240Hz of meer een verschil maken in reactietijden.

Reactietijd

Reactietijd, uitgedrukt in milliseconden (ms), verwijst naar de tijd die een pixel nodig heeft om van één kleur naar een andere te veranderen. Een lagere reactietijd betekent minder motion blur en ghosting, wat cruciaal is voor het behouden van helderheid tijdens snelle bewegingen in games. Een reactietijd van 1 ms tot 5 ms wordt vaak aanbevolen voor een soepele game-ervaring.

Aansluitingen

De beschikbare aansluitingen op een gaming monitor zijn van vitaal belang om compatibiliteit met je apparaten te waarborgen. HDMI en DisplayPort zijn veelvoorkomende aansluitingen, en het is belangrijk om te controleren of deze overeenkomen met de uitgangen op je grafische kaart of console. Daarnaast kunnen extra USB-poorten handig zijn voor het aansluiten van randapparatuur.

G-Sync of FreeSync

G-Sync (voor NVIDIA-gebruikers) en FreeSync (voor AMD-gebruikers) zijn adaptieve synchronisatietechnologieën die tearing en stuttering verminderen door de verversingssnelheid van de monitor aan te passen aan de framerate van de grafische kaart. Dit resulteert in een soepele en tear-free gameplay-ervaring. Het is belangrijk om te controleren of je grafische kaart compatibel is met de gekozen technologie.

Formaat van het scherm

De schermgrootte is een persoonlijke voorkeur, maar het heeft invloed op de immersie en de bruikbaarheid. Grotere schermen bieden vaak een meeslependere ervaring, maar het is essentieel om rekening te houden met de beschikbare ruimte op je bureau en de kijkafstand. Een gebalanceerde schermgrootte zorgt voor een comfortabele kijkervaring zonder overweldigend te zijn.

Kijkhoeken

IPS-panelen bieden over het algemeen betere kijkhoeken dan TN-panelen, wat belangrijk is als je het scherm vanuit verschillende hoeken wilt bekijken. Vooral bij grotere schermen kan een brede kijkhoek zorgen voor consistente kleurweergave en helderheid, ongeacht de kijkpositie. Dit is gunstig voor zowel gaming als multimediaconsumptie.

Prijsklassen

Het budget is een cruciaal criterium bij het kiezen van een gaming monitor. De prijs kan sterk variëren afhankelijk van de functies en specificaties. Het is belangrijk om een realistisch budget vast te stellen en een monitor te vinden die voldoet aan je behoeften binnen dat budget. Vergelijk verschillende modellen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Extra functionaliteiten

Extra functies zoals ingebouwde speakers, RGB-verlichting, ergonomische standaarden, enzovoort, kunnen de algemene gebruikservaring verbeteren. Ingebouwde speakers kunnen handig zijn als je geen externe audiobronnen gebruikt, terwijl ergonomische standaarden de monitor aanpassen aan je voorkeur voor hoogte, kanteling en draaiing. Overweeg welke extra functies voor jou van belang zijn en of ze de moeite waard zijn in relatie tot het budget.


Andere gaming accessoires voor je curved gaming-setup

Een krachtige gaming-setup begint bij meer dan alleen een indrukwekkende curved gaming monitor. Het zijn de accessoires die de algehele ervaring naar een hoger niveau tillen. Hieronder tonen we vier andere belangrijke gaming accessoires: de gaming muis, gaming headset, gaming toetsenbord en het gaming bureau.

 • Gaming Muis: Een gaming muis is niet zomaar een perifeer apparaat; het is een verlengstuk van de gamer zelf. Kies een muis die past bij je speelstijl, met programmeerbare knoppen voor snelkoppelingen en aanpasbare DPI-instellingen voor nauwkeurige controle. Voor een opgeruimde setup kan een muismat met Qi draadloos opladen zorgen voor een naadloze ervaring, waardoor je muisonderbrekingen tot een minimum beperkt blijven.
 • Gaming Headset: Een gaming headset is de sleutel tot een meeslepende audio-ervaring. Met surround sound en ruisonderdrukking duik je diep in de virtuele wereld. Comfortabele oorkussens en een heldere microfoon dragen bij aan effectieve communicatie met teamgenoten. Voor lange speelsessies is comfort net zo belangrijk als geluidskwaliteit, en daarom is het kiezen van de juiste gaming headset van essentieel belang.
 • Gaming Toetsenbord: Een gaming toetsenbord is meer dan alleen een reeks knoppen. Het is een instrument waarmee je je commando's moeiteloos in de digitale wereld kunt vertalen. Kies een toetsenbord met mechanische schakelaars voor een responsief gevoel en programmeerbare toetsen voor aangepaste macro's. Met achtergrondverlichtingsopties voeg je een vleugje stijl toe aan je gaming-opstelling.
 • Gaming Bureau: Een gaming bureau is de basis waarop je ultieme gaming-opstelling rust. Kies een bureau met voldoende ruimte voor je curved gaming monitor, accessoires en persoonlijke gamingstijl. Ergonomie speelt hier een cruciale rol, dus zoek naar een bureau dat verstelbaar is en past bij je zitpositie. Een opgeruimd bureau met kabelmanagement zorgt voor een nette en georganiseerde ruimte waar je je volledig kunt concentreren op de game-actie.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een curved gaming monitor?

Curved gaming monitors bieden een meeslepender visuele ervaring door het gezichtsveld van de gebruiker te omringen, waardoor ze dieper in het spel worden getrokken. Bovendien verminderen ze mogelijke vervormingen aan de randen van het scherm, wat zorgt voor een uniforme kijkervaring.

Zijn curved gaming monitors geschikt voor alle soorten games?

Over het algemeen zijn curved gaming monitors geschikt voor verschillende genres, maar ze komen vooral tot hun recht bij games die rijke visuele details hebben, zoals first-person shooters en racegames. Bij strategische games is het voordeel mogelijk minder merkbaar.

Is de prijs van een curved gaming monitor gerechtvaardigd?

De prijs van een curved gaming monitor hangt af van specificaties zoals resolutie, verversingssnelheid en grootte. Hoewel ze vaak duurder zijn dan platte monitoren met vergelijkbare specificaties, vinden veel gamers de immersieve ervaring en het verbeterde visuele comfort de prijs waard.

Hebben curved gaming monitors nadelen?

Een potentieel nadeel is dat sommige gebruikers een korte aanpassingsperiode nodig hebben om zich comfortabel te voelen bij de kromming. Bovendien kunnen reflecties op het gebogen oppervlak storend zijn, afhankelijk van de omgevingsverlichting.

Welke factoren moet ik overwegen bij het kiezen van een curved gaming monitor?

Bij het kiezen van een curved gaming monitor is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van het scherm, de resolutie, de verversingssnelheid en de kromming. Het ideale model hangt af van persoonlijke voorkeuren, de aard van de games die je speelt en je budget.

Mark

Over de auteur

Hoi, ik ben Mark. Al jaren lang fascineer ik mij over de nieuwste technologische ontwikkelingen en kan ik mijzelf een echte techfreak noemen. Ook vind ik het ontzettend leuk om geïnteresseerden te voorzien van de juiste informatie met betrekking tot tech en mijn kennis te delen. Je zult mij daarom regelmatig op dit blog voorbij zien komen!

Gerelateerde artikelen:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meld je aan bij onze nieuwsbrief!

Meld je aan bij onze nieuwsbrief om regelmatig de laatste deals, kortingscodes en de nieuwste artikelen te ontvangen!

>