11 Beste Websites om Online Gratis Films te Kijken & streamen

In deze drukke wereld, waar iedereen iedere dag hard bezig is in hun leven, is de behoefte aan entertainment en ontspanning toegenomen. We hebben een pauze nodig, maar we hebben niet genoeg tijd of geld om vakanties te plannen of om een ​​dagje uit te gaan, zoals bijvoorbeeld naar de bioscoop om een film te kijken.

Een goede manier om jezelf te ontspannen is het bekijken van een film of het volgen van een goede serie. Echter, kost het vaak geld om online films of series te kijken. Wij zullen u een aantal manieren laten zien om gratis films online te kijken.

Waarschuwing! Stream alleen met een VPN..

Uw IP-adres (3.214.184.223) onthult uw locatie. Aangezien streamen illegaal is raden wij u aan dat u uw IP-adres verbergt met een VPN.
Verberg nu uw IP
* Pak tijdelijk 70% korting via bovenstaande knop

Lijst van beste websites om online gratis films te kijken

Vandaag gaan we het dus hebben over de beste websites en apps om gratis films te kijken. Als u een stuk naar beneden scrollt tonen wij een top elf van de websites die wij voor u hebben getest.

1. Popcorn Time – Geheel gratis (Ook voor mobiel)

popcorn time
Laadscherm van Popcorn Time ©

Via Popcorn Time bekijkt u elke film of serie zo vaak als je wilt. Alles wat u nodig heeft om aan de slag te gaan met deze software is een goede internetverbinding.

Het aanbod van Popcorn Time is erg groot aangezien het werkt via torrents, gebruik daarom dus altijd een veilige VPN. Wanneer er een nieuwe release uit komt, is Popcorn Time meestal één van de eerste die de film in zijn catalogus heeft staan. Een ander groot voordeel aan deze software is dat het voor de meeste films Nederlandse ondertiteling bevat.

Een klein nadeel aan deze mogelijkheid is dat het niet gemakkelijk via een website te gebruiken is, u moet namelijk de app downloaden op één van uw apparaten. De besturingssystemen waarmee Popcorn Time compatibel is zijn Windows, Android, iOS & Linux.

Het is bij Popcorn Time zelfs mogelijk om gratis films te streamen zonder wifi. Wanneer een film volledig is geladen kunt u uw laptop dicht klappen en de film afspelen, bijvoorbeeld in het vliegtuig of in de trein onderweg naar uw werk.

Voor het downloaden van deze software kunt u terecht bij waar een makkelijke handleiding te vinden is.

2. YoMovies – Films kijken via website

Yo Movies - gratis films via website
YoMovies ©

De tweede uit deze lijst van websites om gratis films op te kijken is YoMovies. Via deze website zijn bijna alle films, inclusief nieuwe films vlak nadat ze uit zijn gekomen, te vinden.

Via deze website is het ook mogelijk om meer geavanceerd te zoeken in vergelijking met nummer één en twee, u kunt bijvoorbeeld zoeken op films die in de top lijsten staan op IMDb. Ze hebben daarnaast ook een extreem groot aanbod, voor iedereen is hier wel een leuke film te vinden.

Let hier wel op dat u een AdBlocker aan hebt staan, anders krijgt u enorm veel pop-ups en daar zitten we natuurlijk niet op te wachten. Ik heb namelijk laatst uit woede mijn nieuwe gaming muis kapot gegooid door alle advertenties die op mij werden gegooid via deze website.

3. Crackle

Sony Crackle
Homepage van Sony Crackle ©

Crackle zetten wij in deze lijst op nummer drie omdat het een rechtstreekse partner is van Sony Pictures, die gratis films aanbied met ondertiteling in hoge kwaliteit.

Bij het bekijken van een film via deze website krijgt u echt het gevoel alsof je in een theater zit vanwege de geweldige kwaliteit. U zult wel een aantal keer tijdens uw film moeten wachten vanwege de advertenties die worden afgespeeld, ze moeten toch ergens hun websitekosten mee betalen.

Deze website is alleen niet beschikbaar via een Nederlands IP-adres, hiervoor zult u dus een VPN moeten gebruiken. Wij hebben het zelf getest en met een United States IP-adres werkt het prima.

4. YouTube – Gratis & betaalde films kijken

YouTube movies
Kanaal van YouTube Movies ©

De vierde op de lijst is YouTube, het grootste videoplatform op aarde. Waarschijnlijk heb je wel eens grappige filmpjes of trailers van films gezien op deze website, maar tegenwoordig is er veel meer mogelijk.

Sinds kort is het mogelijk om gratis films te streamen op het kanaal YouTube movies. Alle video’s die op dat kanaal te vinden zijn bevatten de HD-optie, waardoor jij in de best mogelijke kwaliteit kunt streamen.

Let wel op: niet iedere film via dit platform is gratis te bekijken. Er staat ook films tussen waar ze een paar euro voor rekenen, maar voor een nieuwe release is dit alsnog een goede deal.

5. HD-Online

hd-online - gratis films & series
HDOnline ©

Deze website bevat een enorm aanbod van tv-series en gratis films met ondertiteling. Via deze website is het mogelijk om oneindig te streamen zonder het zien van advertenties, HD-Online is geheel non-profit en zal u nergens mee lastig vallen.

Een ander voordeel is dat het niet nodig is om een account aan te maken. U kunt gemakkelijk hun website bezoeken om gelijk te beginnen met streamen.

6. PopcornFlix

popcorn flix - gratis films en series kijken online
PopcornFlix ©

Deze streaming website, niet te verwarren met de eerder genoemde Popcorn Time, staat redelijk gelijk met de hierboven benoemde HDOnline. Het bevat namelijk geen advertenties, geen aanmeldproces maar een iets kleiner aanbod dan de vorige.

Deze website om gratis films op te kijken bevat alle categorieën die u maar kunt bedenken, van comedy tot horror en van science-fiction tot drama. Het enige wat u hier hoeft te doen is het bezoeken van de website, een categorie aan te klikken en uw favoriete film of serie te starten.

7. Hotstar

hotstar

Hotstar is een andere goede website op de lijst om tv-series, films en zelfs het nieuws te bekijken. Echter is het nodig om deze website te bezoeken via een VPN-verbinding, omdat hij niet direct beschikbaar is in Nederland.

Deze website bevat een groot aantal films en series die gratis online te bekijken zijn, maar als u de nieuwste releases wilt streamen kunt u upgraden naar een betaald lidmaatschap van maar een paar euro per maand. Hier is het ook mogelijk om films te downloaden zodat u ze achter zonder internet kan bekijken.

8. Retrovision

retrovision
Retrovision ©

Deze website staat niet hoog in de lijst maar verdiend toch een plekje in deze op elf sites om gratis films op te kijken, ookal ziet hij er nogal oud uit. Hij bevat een groot aanbod en talloze categorieën.

Via deze website kunt u zoeken door te bladeren door te categorieën, of u kunt gelijk de film zoeken die u wilt bekijken door het zoekformulier in te vullen. Een leuk feitje aan Retrovision is dat het al erg oud is, vandaar de oude website. Echter zal dit niet te merken zijn aan de kwaliteit waarmee u de gratis films en series online kan bekijken, en zelfs met ondertiteling.

9. Viewster

viewster
Viewster ©

Dit platform is nog een grote speler in de streaming industrie. Binnen hun platform kunt u bijna alle films en series die er bestaan gratis kijken zonder ze te downloaden. Het bevat meer dan 12.000 films, met onder andere de categorieën Klassiek, Documentaire en Komedie, heel erg veel dus.

Wanneer u hun startpagina bezoekt, zult u merken dat deze vergelijkbaar is met de uitstraling van Crackle vanwege hetzelfde thema en de kleur oranje. Dit zal echter niet voor lang zijn, aangezien Viewster momenteel bezig is met het vernieuwen en verhuizen van hun website. De kwaliteit van de film kan echter verschillen, afhankelijk van het land waarin u woont.

10. Tubi TV

tubi tv
Tubi TV ©

Aangezien er enorm veel websites bestaan om gratis films en series online te bekijken was het moeilijk om de tiende plaats te bepalen, er zijn namelijk te veel alternatieven.

De tiende plaats hebben wij gegeven aan Tubi TV, ookal is het op het moment van schrijven niet mogelijk om de website via een Nederlands IP-adres te bezoeken. Dit komt door hun enorme aanbod, en makkelijk te gebruiken website. Daarnaast bevat deze website ook unieke filters, zoals het zoeken op nieuwkomers, Rotten Tomatoes waardering en nog vele anderen.

11. Putlocker

streaming website putlocker

Putlocker is één van de meest interessante websites uit deze lijst. Deze video-streaming website veranderd namelijk erg vaak van URL, en er bestaan enorm veel verschillende varianten van.

Het heeft een enorm aanbod en bevat alle categorieën, zoals Sci-Fi, Horror, Komedie en vele anderen. Echter is het erg moeilijk om te linken naar de website van Putlocker omdat het zo vaak van domeinnaam wijzigt. Daarom zult u zelf even Putlocker moeten zoeken op Google, het is vaak de eerste link waarop u de gratis films kunt bekijken.


Conclusie over het gratis streamen van films online

Zoals jullie hebben kunnen zien is het op vele manieren mogelijk om gratis films & series online te bekijken met Nederlandse ondertiteling. Er bestaan nog veel meer van dit soort websites, maar vele zijn oplichting. Wanneer je een film aanklikt zullen ze vragen om in te loggen, maar na het inloggen vragen ze je om lid te worden van hun website tegen een bepaald bedrag. Doe dit niet, aangezien het via de websites die ik hierboven heb getoond geheel gratis is.

Daarnaast hebben we in het artikel vaak gesproken over een veilige VPN. Tijdens het streamen van films en series is het enorm belangrijk om anoniem te blijven, vandaar dat wij het aanschaffen van NordVPN aanraden. De prijs is maar een paar euro per maand; goedkoper dan Netflix en hiermee is het aanbod van uw films en series vele malen groter.

Mocht u nog vragen hebben, of mocht u een website in de lijst zien staan die niet meer werkt, laat het mij dan weten via een reactie op dit artikel.

Reacties

 1. Avatar
  • Remco Bravenboer
 2. Avatar
 3. Avatar
 4. Avatar
  • Remco Bravenboer
 5. Avatar
  • Remco Bravenboer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *