• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Asus ROG Ally Review: Beste optie of budget optie? [2024]

Asus ROG Ally Review: Beste optie of budget optie? [2024]

Voor het laatste geüpdatet in januari 2024

Stap in de wereld van krachtig en draagbaar gamen met de Asus ROG Ally. Met zijn indrukwekkende hardware gaat deze gaming-oplossing moeiteloos de strijd aan met de nieuwste en meest veeleisende games. Maar dat is niet alles - de ROG Ally verwent je ook met een ruim, helder touchscreen dat een waar genot is voor zowel gaming als multimedia-ervaringen.

In deze uitgebreide Asus ROG Ally review gaan we dieper in op de eigenschappen van de Asus ROG Ally en delen we onze bevindingen. Van de krachtige hardware die garant staat voor soepele gameplay tot het royale touchscreen, het toetsenbord en trackpad, de batterijduur en niet te vergeten de prijs - alles wordt onder de loep genomen.

Na deze grondige analyse zul je een weloverwogen conclusie kunnen trekken: is de Asus ROG Ally werkelijk het geld waard?


Asus ROG Ally Review in het kort: is hij het kopen waard?

Asus ROG Ally

De Asus ROG Ally imponeert met krachtige hardware, inclusief een indrukwekkende AMD Ryzen 7 6800U-processor en Radeon RX 6600M-videokaart, wat resulteert in naadloze gaming. Het royale 15,6-inch IPS-touchscreen voegt visuele pracht toe, terwijl het comfortabele toetsenbord een pluspunt is.

Echter, een korte batterijduur van 2 uur kunnen potentiële kopers afschrikken. Voor degenen die topprestaties waarderen, ongeacht de prijs, is de ROG Ally een solide keuze. Maar wie draagbaarheid en een vriendelijker prijskaartje zoekt, moet alternatieven overwegen. De beslissing hangt uiteindelijk af van de balans tussen prestaties en budgettaire overwegingen.

Hardware

De hardware van de Asus ROG Ally is de belangrijkste specificatie. Deze specificatie bepaalt hoe goed de console games kan draaien. De Asus ROG Ally heeft een krachtige processor en grafische kaart, waardoor hij in staat is om de nieuwste en meest veeleisende games soepel te draaien. Dit is een van de sterkste punten van de console.

Scherm

Het scherm is ook een belangrijke specificatie voor een handheld gaming-console. Het scherm moet helder en kleurrijk zijn, zodat je games goed kunt zien. Het scherm van de Asus ROG Ally is 15,6 inch groot en heeft een resolutie van 1080p. Dit is een prima scherm voor gaming en multimedia.

Batterijduur

De batterijduur is een belangrijke specificatie voor elke draagbare console. De Asus ROG Ally heeft een batterijduur van ongeveer 4 uur. Dit is korter dan de batterijduur van veel andere handheld gaming-consoles. Dit is een punt van verbetering voor de Asus ROG Ally.


Asus ROG Ally review


Belangrijkste specificaties van de Asus ROG Ally

Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van de Asus ROG Ally voor je op een rijtje gezet. Deze specificaties kun je vergelijken met andere consoles zoals de Lenovo Legion Go zodat je gemakkelijk de beste keuze kunt maken.

Functie

Specificatie

Scherm

7 inch, FHD (1920 x 1080) 16:9, IPS-level, glossy display, sRGB: 100%, Adobe: 75.35%, Gorilla® Glass DXC, Gorilla® Glass Victus™

Processor

AMD Ryzen Z1 Extreme

RAM geheugen

16 GB LPDDR5

Opslag

2 NVMe 2230 Gen4x4 SSD 512GB

Besturingssysteem

Microsoft Windows 11

Batterij

6000 mAh, 65 W snelladen

Gewicht

400 gram

Prijs


Het ontwerp en de bouwkwaliteit van de Asus ROG Ally

Score: 

4,5/5

De Asus ROG Ally prijkt met een opvallend ontwerp dat zich onderscheidt van andere handheld gaming consoles. De witte buitenkant, vergezeld van een reflecterende strip op de achterkant, vormt een visueel aantrekkelijke verschijning. De joysticks en knoppen, uitgevoerd in elegant zwart, worden versterkt door een sfeervolle RGB-achtergrondverlichting.

Over het geheel genomen is het ontwerp meer dan bevredigend. De ROG Ally ligt prettig in de hand en de doordachte plaatsing van knoppen en joysticks draagt bij aan een naadloze gebruikservaring. Hoewel de toegevoegde RGB-achtergrondverlichting een leuke esthetische touch is, blijft het niet essentieel voor de algehele beleving.

Wat betreft de bouwkwaliteit, verdient de Asus ROG Ally lof. Vervaardigd uit hoogwaardige materialen, ademt de behuizing duurzaamheid en stevigheid uit. Zowel de joysticks als knoppen voelen niet alleen robuust aan, maar bieden ook een opmerkelijk soepele gebruikservaring.

In samenvatting is de Asus ROG Ally niet alleen een visueel aantrekkelijk apparaat, maar ook een stevig en comfortabel toestel in gebruik. Zowel het ontwerp als de bouwkwaliteit dragen bij aan de algehele uitmuntendheid van deze draagbare gaming console.

Het ontwerp en de bouwkwaliteit van de Asus ROG Ally

Schermkwaliteit van de Asus ROG Ally

Score: 

4,5/5

Een ander belangrijke criteria uit onze Asus ROG Ally review is de schermkwaliteit. Het scherm van de Asus ROG Ally wordt geprezen als een van de meest indrukwekkende kenmerken van het apparaat. Met een 7-inch, 1080p IPS-scherm en een verversingssnelheid van 120 Hz biedt het een scherpe en vloeiende weergave van games en media.

De resolutie van 1080p is meer dan voldoende voor het compacte formaat, met scherpe en gedetailleerde tekst en beelden zonder pixelering. De helderheid van het scherm is uitstekend, waardoor het gemakkelijk zichtbaar is in fel zonlicht.

De kleurprestaties van het scherm worden ook hoog gewaardeerd, met een ruim sRGB-kleurbereik dat levendige en nauwkeurige kleuren produceert. De goede contrastverhouding zorgt ervoor dat zwarttinten diep en donker zijn. De verversingssnelheid van 120 Hz is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van concurrenten met een 60 Hz-verversingssnelheid, wat resulteert in een vloeiendere weergave, vooral bij actievolle games.

Over het algemeen wordt het scherm van de Asus ROG Ally beschouwd als een van de beste beschikbare schermen voor handheld-gamingapparaten. Met zijn scherpte, helderheid, kleurweergave en hoge verversingssnelheid is het een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een handheld-gamingapparaat met een indrukwekkend scherm.


Hoe goed zijn de prestaties van de Asus ROG Ally?

Score: 

4,5/5

De Asus ROG Ally maakt indruk met zijn krachtige prestaties, aangedreven door de AMD Ryzen Z1 Extreme-processor en AMD Radeon-graphicschip. Met bijna 13.800 punten in Cinebench R23 en een sterke multithreaded score van 12.400 punten in Geekbench 5, levert dit handheld-gamingapparaat uitstekende benchmarks.

In de praktijk bewijst de ROG Ally zijn gamingcapaciteiten door moeiteloos moderne games te draaien in Full HD-resolutie met 60 frames per seconde. Hoewel enige aanpassing in grafische instellingen nodig kan zijn voor veeleisende titels, zoals Elden Ring en Cyberpunk 2077, blijft de algemene conclusie dat de Asus ROG Ally een zeer capabele gaming-handheld is.

Met zijn indrukwekkende prestaties en het eerder besproken uitstekende scherm, is de Asus ROG Ally een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar draagbare kracht en een meeslepende visuele ervaring. Voor wie waarde hecht aan prestaties in combinatie met een hoogwaardig scherm, vormt de Asus ROG Ally een overtuigende optie binnen het spectrum van handheld-gamingapparaten.


Overige specificaties van de Asus ROG Ally

Score: 

4/5

Bij onze Asus ROG Ally review kijken we ook naar de overige specificaties. De Asus ROG Ally levert een solide prestatie op het gebied van batterijduur, opslag, besturingssysteem en audio, waardoor het een veelzijdige handheld-gamingoptie is.

Batterijduur: Met een batterijcapaciteit van 5.000 mAh biedt de ROG Ally een goede batterijduur voor een handheld-gamingapparaat. Hoewel de levensduur in games varieert, met ongeveer 4 uur bij gemiddelde grafische instellingen in Full HD en 8 uur voor andere toepassingen zoals video kijken of browsen, blijft het over het algemeen een goede keuze voor gamers die onderweg zijn.

Opslagcapaciteit: Met een 512 GB M.2 NVMe SSD en de mogelijkheid om opslag uit te breiden via een microSD-kaart, biedt de ROG Ally voldoende ruimte voor games en andere bestanden. De opslagmogelijkheden maken het eenvoudig om de beschikbare ruimte naar wens aan te passen.

Besturingssysteem: Draaiend op Windows 11, profiteert de ROG Ally van krachtige gamingfuncties zoals DirectX 12 Ultimate, DirectStorage voor snellere laadtijden, en toegang tot de uitgebreide bibliotheek van Xbox Game Pass. Het besturingssysteem biedt een solide basis voor gaming.

Audio: Het stereoluidsprekersysteem van de ROG Ally, met Dolby Atmos-ondersteuning, levert een meeslepende audio-ervaring. De luidsprekers klinken helder en luid, met een goede basrespons.

Over het algemeen biedt de Asus ROG Ally een gebalanceerde combinatie van prestaties, opslag, besturingssysteem en audio, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gamers die op zoek zijn naar draagbaarheid zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Overige specificaties van de Asus ROG Ally

Onze conclusie over de Asus ROG Ally [2024]

Onze Asus ROG Ally review sluiten we af met onze conclusie en aanbeveling. De Asus ROG Ally onderscheidt zich als een krachtige handheld-gamingconsole met diverse indrukwekkende voordelen, maar is niet vrij van enkele beperkingen.

Voordelen van de Asus ROG Ally:

 • Het scherm - Het 7-inch, 1080p IPS-scherm van de ROG Ally is een pareltje, scherp, helder en kleurrijk. Met een verversingssnelheid van 120 Hz biedt het een uiterst vloeiende weergave, waardoor het ideaal is voor gaming en andere media.
 • Prestaties - De combinatie van een AMD Ryzen Z1 Extreme-processor en AMD Radeon-graphicschip resulteert in uitstekende prestaties. Benchmarks bewijzen de kracht van dit handheld-apparaat, waardoor het soepel moderne games kan draaien.
 • Batterijduur - Hoewel de batterijduur tijdens het gamen beperkt is tot ongeveer 4 uur, valt de ROG Ally op met een indrukwekkende levensduur van 8 uur bij andere toepassingen, zoals video kijken of web browsen.
 • Besturingssysteem - Windows 11 als besturingssysteem biedt niet alleen een krachtige basis voor gaming, maar opent ook de deur naar een uitgebreide bibliotheek met games, waaronder de Xbox Game Pass.
 • Audio - Het stereoluidsprekersysteem met Dolby Atmos-ondersteuning levert een meeslepende audio-ervaring, wat een waardevolle aanvulling is voor gamers die geluidskwaliteit waarderen.

Nadelen van de Asus ROG Ally:

 • Batterijduur bij gamen - De beperkte batterijduur van ongeveer 4 uur tijdens het gamen kan voor sommige gebruikers als een nadeel worden beschouwd, vooral tijdens langere gaming-sessies.
 • Prijs - De ROG Ally is geprijsd aan de hogere kant in vergelijking met sommige concurrenten op de handheld-gamingmarkt, wat mogelijk een overweging kan zijn voor budgetbewuste consumenten.

Algemene Beoordeling:

In totaal is de Asus ROG Ally een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een krachtig en veelzijdig apparaat. Het combineert hoogwaardige kenmerken op het gebied van scherm, prestaties en audio. De batterijduur in games is een klein nadeel, maar het wordt gecompenseerd door de goede levensduur in andere toepassingen. De prijs is aan de hogere kant, maar voor wat je krijgt, biedt het een waardevolle investering voor diegenen die de beste handheld-gamingervaring nastreven.

Aanbeveling:

Voor wie streeft naar de ultieme handheld-gamingervaring is de Asus ROG Ally zonder twijfel een uitstekende keuze. Met zijn krachtige specificaties, hoogwaardige scherm, indrukwekkende audio en de veelzijdigheid van Windows 11 als besturingssysteem rechtvaardigt het zijn prijs. Het is een investering in gaming-excellentie en biedt een overtuigende ervaring voor veeleisende gamers.


Waar kan je de Asus ROG Ally kopen?

Ben je overtuigd door onze Asus ROG Ally review? Dan zijn er verschillende webshops waar je de Asus ROG Ally kunt aanschaffen. Hieronder hebben we onze favoriete webshops benoemd welke de Asus ROG Ally verkopen. Deze blinken vaak uit met de laagste prijsgarantie en razendsnelle bezorging.


Veelgestelde vragen

Hoe goed is het scherm van de Asus ROG Ally?

Het scherm van de Asus ROG Ally is een van de sterkste punten van het apparaat. Het is een 7-inch, 1080p IPS-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz. Dit zorgt voor een scherpe, vloeiende weergave van games en andere media.

Hoe zijn de prestaties van de Asus ROG Ally?

De Asus ROG Ally wordt aangedreven door een AMD Ryzen Z1 Extreme-processor met acht cores en acht threads. De GPU is een AMD Radeon-graphicschip met twaalf CU's of 768 shader cores. Deze specificaties zorgen voor uitstekende prestaties voor een handheld-gamingapparaat.

Hoe lang gaat de batterij van de Asus ROG Ally mee?

De batterijduur van de Asus ROG Ally varieert afhankelijk van de grafische instellingen en de intensiteit van het spel. In Full HD-resolutie met gemiddelde grafische instellingen kan de batterijduur tot 4 uur duren. In Full HD-resolutie met hoge grafische instellingen kan de batterijduur tot 2,5 uur duren.

Wat is het besturingssysteem van de Asus ROG Ally?

De Asus ROG Ally draait op Windows 11. Dit is een krachtig en veelzijdig besturingssysteem dat perfect is voor gaming.

Wat zijn de belangrijkste voordelen en nadelen van de Asus ROG Ally?

De belangrijkste voordelen van de Asus ROG Ally zijn het scherpe, heldere en kleurrijke scherm met een hoge verversingssnelheid van 120 Hz, de uitstekende prestaties dankzij een AMD Ryzen Z1 Extreme-processor en AMD Radeon-graphics chip, de lange batterijduur in andere toepassingen dan games, Windows 11 als besturingssysteem en het stereoluidsprekersysteem met Dolby Atmos-ondersteuning voor een meeslepende audio-ervaring. De belangrijkste nadelen zijn de beperkte batterijduur in games en de hogere prijs dan sommige andere handheld-gamingconsoles.

Mark

Over de auteur

Hoi, ik ben Mark. Al jaren lang fascineer ik mij over de nieuwste technologische ontwikkelingen en kan ik mijzelf een echte techfreak noemen. Ook vind ik het ontzettend leuk om geïnteresseerden te voorzien van de juiste informatie met betrekking tot tech en mijn kennis te delen. Je zult mij daarom regelmatig op dit blog voorbij zien komen!

Gerelateerde artikelen:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meld je aan bij onze nieuwsbrief!

Meld je aan bij onze nieuwsbrief om regelmatig de laatste deals, kortingscodes en de nieuwste artikelen te ontvangen!

>